Funet FileSender

Funet FileSender on suurten (jopa useiden gigatavujen kokoisten) tiedostojen jakamiseen tarkoitettu selainpohjainen verkkopalvelu. Palvelu on kaikkien Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmään kuuluvien Funet-organisaatioiden käytettävissä ilman erillisiä toimenpiteitä. Myös Hakaan kuulumaton käyttäjä voi lähettää tiedostoja FileSenderin välityksellä. Edellytyksenä kuitenkin on, että hän saa ns. upload voucherin Haka-autentikoituneelta käyttäjältä, joka ensin kirjautuu palveluun ja lähettää sen kautta voucherin käyttäjälle. Palvelu ei ole tarkoitettu tiedostojen pysyväissäilytykseen, vaan tiedostot poistuvat jaosta määräajan kuluttua.

Funet FileSender-palvelun löydät täältä

Huomaathan, ettei FileSenderilläkään voi lähettää luottamuksellista aineistoa salaamattomana. Siihen voi soveltaa luottamuksellisten liitetiedostojen salausohjetta korvaamalla sähköpostin lähetyksen FileSenderin käytöllä. Jos olet epävarma materiaalisi turvaluokituksesta, älä käytä sähköpostia tai FileSenderiä.

Isojen liitetiedostojen lähettäminen

Suurin tiedostokoko 300 gigatavua.

Esimerkki: haluat lähettää hallussasi olevan 1 Gt:n tiedoston kollegoillesi toiselle puolelle maailmaa.

Toimi näin:

• Mene sivulle https://filesender.funet.fi/
    • Klikkaa Login
    • Etsi valikosta oma organisaatio (1) ja klikkaa SELECT (2)
    • Raahaa siirrettävät tiedostot kenttään (1) tai etsi ne klikkaamalla Select files. Valitsemasi tiedostot ja niiden koko näkyvät nuolilla merkityissä kohdissa. Lue ja hyväksy käyttösäännöt (3). Tarkista myös linkin voimassaoloaika (4). Lähetä tiedostot klikkaamalla Send (6). Katso lisäohjeet seuraavasta kohdasta, jos haluat tarkentaa asetuksia (4) tai salata lähetyksen salasanalla (5).
    • Voit halutessasi saada huomautuksia linkin käyttämisestä (1) ja asettaa lähetykselle salasanan (2).
    • Saat ilmoituksen, kun tiedostojen lataaminen palveluun on onnistunut.
    • Vastaanottaja saa omaan sähköpostiinsa linkin, josta hän voi ladata tiedostot itselleen.
    • Myös Hakaan kuulumaton käyttäjä voi lähettää tiedostoja FileSenderin välityksellä, jos annat ensin oikeuden siihen.
      Avaa Guests-välilehti (1) ja täytä vastaanottajan tiedot ja viesti hänelle (2). Aseta lisäksi voucherin päättymisaika (3) ja mahdolliset muut rajoitukset sen käytölle (4). Klikkaa Send Voucher (5), kun tiedot ovat kunnossa.

Tarkempia tietoja palvelusta on luettavissa funet.fi-yhteistyöalustasta.