Office 365 -lisenssitason nosto

Yliopiston Office 365 -sopimukseen kuuluu useita erihintaisia lisenssitasoja. Käyttäjän oletuksena saama lisenssitaso määräytyy Tarkan ohjeen lopussa olevan taulukon mukaan.

Joillakin Helsingin yliopiston työntekijöillä ei ole Office ProPlus -paketin kotikäyttöoikeutta. Tyypillisesti tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi dosentit ja emeritukset. Syynä on se, että Microsoftin lisenssitaso on heillä muuttunut A1:een. Lisenssitasojen tarkat erot näet alla olevasta pdf-tiedostosta.

Jos haluat käyttää Office Pro  Plus -pakettiin kuuluvia ohjelma kotikoneelta, tai tarvitset ohjelmia, joihin nykyinen lisenssisi ei oikeuta, sinun on pyydettävä lisenssitason nostoa. Korotus on maksullinen vuosilisenssi ja laitoksen on hyväksyttävä se. Lisenssihinnan näet tilauslomakkeelta, ohje alempana.

Tabs

Tarkka ohje

Tarkista oma lisenssisi

• Kirjaudu osoitteeseen https://portal.office.com/account/
  • Subscriptions-kohdasta näet oma lisenssisi. Normaali lisenssitaso on A3. Jos sinulla on taso A1, et voi käyttää Office ProPlus -pakettia kotikoneella. Voit pyytää laitostasi nostamaan lisenssiäsi paremmaksi.

Pyydä lisenssitason nostoa

• Kirjaudu osoitteeseen https://onify.it.helsinki.fi/
  • Klikkaa kohtaa Lisenssitilaus.
  • Valitse oikea lisenssi. Yleensä A3 on riittävä. Klikkaa Tilaa lisenssi.
  • Täytä lomake huolellisesti.
  • Kohdasta (1) näet tilauksen hinnan.
  • H-koodeista ja palvelukoordinaattoreista on lista Flammassa.
  • Palvelukoordinaattori käsittelee tilauksen, joten hänelle on hyvä kertoa tilauksen syy kohdassa (2).
  • Klikkaa Vahvista tilaus (3).
  • Tilauksesta lähtee sähköposti-ilmoitus sinulle itsellesi, palvelukoordinaattorilla ja tilauksen hyväksyjälle.
  • Varaudu vähintään kahden vuorokauden käsittelyaikaan.

Lisenssit

Pdf-taulukko lisensseistä on Flammassa.

Oletuslisenssitasot ryhmittäin

A1-lisenssitaso

• dosentit
  • emeritus prof.
  • vierailevat tutkijat/professorit
  • avoimen yliopiston opiskelijat
  • yhteistyökumppanit

A3-lisenssitaso

• yliopiston opiskelijat (yliopiston jatko-opiskelijoilla A3s-lisenssitaso mikä on käytännössä sama kuin henkilökunnan A3-lisenssitaso)
  • yliopiston työntekijät (lisenssitaso A3e)
  • apurahatutkijat, joilla on tutkijasopimus (lisenssitaso A3e)

A5-lisenssitaso

• yksiköiden maksamat käyttäjät (esim. käyttäjät, jotka tarvitsevat PowerBI Pro -lisenssin).