SAP: Yleisimmät ongelmat

Tarkka ohje

Laskun käsittelyssä ikkunan ylä- ja alareunat peittyvät piiloon

Järjestelmään pääset esim. Flamman työkalulistalta löytyvän linkin kautta TAI tästä suorasta linkistä: https://saphr.it.helsinki.fi/irj/portal

Näytöllä olevaa tilaa voi laajentaa asettamalla Windowsin piilottamaan näytön alareunassa oleva tehtäväpalkki automaattisesti, kun sitä ei käytetä:

• Napsauta hiiren oikealla näppäimellä tehtäväpalkin Start-painiketta
  • Valtse valikosta Properties
  • Valitse Taskbar-välilehti
  • Rastita kohta Auto-hide the taskbar
  • Paina OK-painiketta

Lisää SAP-palvelimet hyväksyttyjen listalle (Internet Explorer)

Lisää SAP-järjestelmän palvelimet selaimen Local intranet -vyöhykkeelle seuraavasti.

• Valitse Tools-valikosta Internet Options

• Valitse Security-välilehdeltä Local Intranet
  • Napsauta Sites-painiketta

• Napsauta avautuvassa Local Intranet -ikkunassa Advanced-painiketta

• Kirjoita palvelimien osoitteet yksikerrallaan Add this website to the zone -kenttään ja paina kunkin jälkeen Add-painiketta.

Lisättävien SAP-palvelimien osoitteet ovat (huomaa https):

• https://sapwww.it.helsinki.fi
  • https://saqwww.it.helsinki.fi
  • https://sadwww.it.helsinki.fi
  • https://saswww.it.helsinki.fi
  • https://saphr.it.helsinki.fi

• Napsauta Close
  • Napsauta OK
  • Napsauta OK