Yliopiston tarjoamat verkkopalvelut

Yliopisto tarjoaa monia selaimella käytettäviä palveluja. Tässä ohjeita yleisimpien käyttöön. Otathan huomioon, etteivät kaikki palvelut toimi täydellisesti kaikilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla.

Tabs

Tarkka ohje

Internet Explorer 11 -päivityksen myötä joissakin yliopiston tarjoamissa verkkopalveluissa voi esiintyä virhetilanteita. Tähän ratkaisuna Enterprise Mode-tila.

Ohjelmistot

Microsoft OneDrive for business

FileSender

Jabber

Jabber on pikaviestinverkko, jonka avulla voit liittyä ryhmäkeskusteluihin tai lähettää yksityisviestejä muille Jabberin käyttäjille. Voit myös itse perustaa uusia keskutelualueita. Jabberiin otetaan yhteyttä erillisellä asiakasohjelmalla.

Wiki

Opetusteknologiakeskuksen ylläpitämä kattava tuki-ja koulutusmateriaalisivusto Wiki-palvelusta.

Blogipalvelu

Yliopiston blogipalvelu tarjoaa mahdollisuuden perustaa blogeja kaikenlaiseen yliopiston toimintaan liittyvään tai sitä sivuavaan käyttöön. Lue lisää opetusteknologiakeskuksen sivuilta.

SAP HR

SAP HR -henkilöstöjärjestelmän käyttäjiä ovat kaikki yliopiston työntekijät. Työntekijät mm. hakevat vuosilomat ja ilmoittavat poissaolonsa tämän järjestelmän kautta.

Järjestelmään pääset Flamman kautta >>

SAP HR:n käyttäminen Internet Explorer 11:llä vaatii Enterprise Mode -tilan käyttämistä.

Eikö ponnahdusikkunat avaudu? Katso ohjeet SAP talous -otsikon alta.

SAP talous

SAP-taloudenhallintajärjestelmä on väline laskujenhallintaan, -tiliöintiin ja -hyväksyntään. Yliopiston sisäverkossa palvelu löytyy osoitteesta: www.helsinki.fi/sap

SAP Talouden käyttäminen Internet Explorer 11:llä vaatii Enterprise Mode -tilan käyttämistä.

SAPia voi käyttää yliopistoverkon ulkopuolelta joko VPN-portaalin kautta tai asentamalla koneelle HY-VPN -ohjelmisto.

Lisätietoja henkilökunnalle Flammasta.

Etätukipalvelu Bomgar

HERO

Virtuaalinen työasemaympäristö

Helsingin yliopistolla on käytössä virtuaalinen työasemaympäristö (Virtual Desktop Infrastructure, VDI-ympäristö), jota käytetään VMware-asiakasohjelmalla (VMWare Horizon Client). Virtuaalisessa työasemaympäristössä voidaan käyttää mm. WinOodia.

Java

Javan on joitain tietoturvaominaisuuksia, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia joidenkin tietojärjestelmien käyttöön. HY:n osalta ongelmia on havaittu seuraavissa järjestelmissä: Jira, Personec, SAP.
Ongelman voi yrittää kiertää työaseman päässä muokkaamalla Javan asetuksia oheisen pdf-liitteen ohjeiden avulla.

Javan ohjauspaneeliin lisättävien järjestelmien osoitteita:
Harek: https://www.data.oph.fi
Ilmi: https://porina.its.helsinki.fi
Personec: https://f.aditro.com
Sap Portaali Tuotanto: https://sapwww.it.helsinki.fi:44301
Sap Portaali Testi: https://saqwww.it.helsinki.fi:44301

Muita verkkopalveluita on listattu itsepalvelun Opiskelu ja tietokannat -osioon.