Yliopiston tarjoamat verkkopalvelut

Yliopisto tarjoaa monia selaimella käytettäviä palveluja. Tässä ohjeita yleisimpien käyttöön. Otathan huomioon, etteivät kaikki palvelut toimi täydellisesti kaikilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla.

Tiesithän, että Flamman Työkalut -valikosta löydät myös useimmat palvelut ohjelinkkeineen. Voit muokata Flamman työkalulistaa halutessasi.

Monet yliopiston palvelut vaativat yliopiston ulkopuolelta käytettäessä (esim. kotoa) VPN-yhteyden. Lue tarkempia ohjeita VPN-yhteyden muodostamiseen tästä kokoomaohjeesta.

  Ohjelmistot

  Microsoft Office 365

  Verkkotyökalu suurten tiedostojen siirtämiseen

  Funet FileSender - Verkkotyökalu suurten tiedostojen siirtämiseen

  Pikakeskustelut

  • Teams tuo kokoukset, työkalut ja sisällöt yhteen paikkaan. Voit luoda ja muokata tiedostoja, keskustella videon tai pikaviestien välityksellä ja käyttää muita Office 365-ohjelmia suoraan Teamsin sisällä.
    
  • Jabber on pikaviestinverkko, jonka avulla voit liittyä ryhmäkeskusteluihin tai lähettää yksityisviestejä muille Jabberin käyttäjille. Voit myös itse perustaa uusia keskustelualueita. Jabberiin otetaan yhteyttä erillisellä asiakasohjelmalla.

  Wiki ja Flamma-työryhmät

  Flamma Workgroups eli työryhmät

  Ohjeita työryhmän perustamiseen ja ylläpitoon

  Wiki

  Verkkopalvelu omien sisältöjen luomiseen ja julkaisemiseen sekä yliopistolaisten, vierailijoiden ja ulkopuolisten organisaatioiden yhteistyöhön.
  Lue tarkempi kuvaus Wikistä palveluluettelosta.

  Blogipalvelu

  Yliopiston blogipalvelu tarjoaa mahdollisuuden perustaa blogeja kaikenlaiseen yliopiston toimintaan liittyvään tai sitä sivuavaan käyttöön.

  Lue lisää blogipalvelusta opetusteknologiakeskuksen sivuilta.

  SAP

  SAP HR

  SAP HR -henkilöstöjärjestelmän käyttäjiä ovat kaikki yliopiston työntekijät. Työntekijät mm. hakevat vuosilomat ja ilmoittavat poissaolonsa tämän järjestelmän kautta.

  SAP Talous

  SAP-taloudenhallintajärjestelmä on väline laskujenhallintaan, -tiliöintiin ja -hyväksyntään.

  Yliopiston sisäverkossa palvelu löytyy osoitteesta: https://msap.helsinki.fi/flp

  SAP:ia voi käyttää yliopistoverkon ulkopuolelta asentamalla koneelle HY-VPN -ohjelmisto.

  Etätukipalvelu Beyond Trust (entinen Bomgar)

  Etäkäytettävät työpöydät (VDI)

  Helsingin yliopistolla on käytössä etäkäytettävä työpöytäjärjestelmä (virtuaalinen työasemaympäristö, Virtual Desktop Infrastructure, VDI-ympäristö), jota käytetään VMware-asiakasohjelmalla (VMWare Horizon Client) tai selaimella osoitteessa vdi.helsinki.fi. Virtuaalisessa työasemaympäristössä voidaan käyttää yliopiston työasemaa turvallisesti muualta käsin.

  Henkilökunnan jäsen voi käyttää sekä Windows- että Cubbli etätyöpöytiä. Opiskelija voi käyttää Cubblia.

  UniSign - Sähköinen allekirjoitusjärjestelmä

  Palvelun löydät osoitteesta https://unisign.helsinki.fi/

  • Järjestelmää käytetään asiakirjoihin, joita ei allekirjoiteta Riihessä tai jotka on sovittu allekirjoitettavaksi käsin.
  • ​​​​​Yliopistolaiset kirjautuvat järjestelmään yliopiston käyttäjätunnuksella napauttamalla kirjautumisikkunassa ”Kirjaudu organisaatiotunnuksella” -kohtaa.
  • Tunnistautuminen HY:n ulkopuolisille allekirjoittajille on kaksivaiheinen (sähköposti + tekstiviesti matkapuhelimeen).

  Tarkempi Unisign-ohjeistus löytyy Flammasta

  Sanakirja.fi

  Tarvitsetko sanakirjaa? Käytössäsi on kirjautumista vaativa Sanakirja.fi eli MOT Kielipalvelu.

  Valitse kirjautumisruudussa Haka-tunnus ja valitse oma kotiyliopistosi, niin pääset kirjautumaan sanakirjaan omilla yliopistotunnuksillasi. 

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös