Yliopiston tarjoamat verkkopalvelut

Yliopisto tarjoaa monia selaimella käytettäviä palveluja. Tässä ohjeita yleisimpien käyttöön. Otathan huomioon, etteivät kaikki palvelut toimi täydellisesti kaikilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla.

Tabs

Tarkka ohje

Ohjelmistot

Microsoft OneDrive for business

FileSender

Jabber

Jabber on pikaviestinverkko, jonka avulla voit liittyä ryhmäkeskusteluihin tai lähettää yksityisviestejä muille Jabberin käyttäjille. Voit myös itse perustaa uusia keskutelualueita. Jabberiin otetaan yhteyttä erillisellä asiakasohjelmalla.

Wiki

Opetusteknologiakeskuksen ylläpitämä kattava tuki-ja koulutusmateriaalisivusto Wiki-palvelusta.

Blogipalvelu

Yliopiston blogipalvelu tarjoaa mahdollisuuden perustaa blogeja kaikenlaiseen yliopiston toimintaan liittyvään tai sitä sivuavaan käyttöön. Lue lisää opetusteknologiakeskuksen sivuilta.

SAP HR

SAP HR -henkilöstöjärjestelmän käyttäjiä ovat kaikki yliopiston työntekijät. Työntekijät mm. hakevat vuosilomat ja ilmoittavat poissaolonsa tämän järjestelmän kautta.

Kirjaudu SAP HR -järjestelmään.

SAP HR:n käyttäminen Internet Explorer 11:llä vaatii Enterprise Mode -tilan käyttämistä.

Eikö ponnahdusikkunat avaudu? Katso ohjeet SAP talous -otsikon alta.

SAP talous

SAP-taloudenhallintajärjestelmä on väline laskujenhallintaan, -tiliöintiin ja -hyväksyntään. Yliopiston sisäverkossa palvelu löytyy osoitteesta: www.helsinki.fi/sap

SAP Talouden käyttäminen Internet Explorer 11:llä vaatii Enterprise Mode -tilan käyttämistä.

SAPia voi käyttää yliopistoverkon ulkopuolelta joko VPN-portaalin kautta tai asentamalla koneelle HY-VPN -ohjelmisto.

Lisätietoja henkilökunnalle Flammasta.

Etätukipalvelu Bomgar

HERO

Etäkäytettävät työpöydät

Helsingin yliopistolla on käytössä etäkäytettävä työpöytäjärjestelmä (virtuaalinen työasemaympäristö, Virtual Desktop Infrastructure, VDI-ympäristö), jota käytetään VMware-asiakasohjelmalla (VMWare Horizon Client) tai selaimella osoitteesta vdi.helsinki.fi. Virtuaalisessa työasemaympäristössä voidaan käyttää yliopiston työasemaa turvallisesti muualta käsin.

Henkilökunnan jäsen voi käyttää sekä Windows- että Cubbli etätyöpöytiä. Opiskelija voi käyttää Cubblia.

Muita verkkopalveluita on listattu itsepalvelun Opiskelu ja tietokannat -osioon.