Verkkotulostimet ja niiden asetukset yliopiston Macissa

Keskitetysti ylläpidettyihin Mac-tietokoneisiin asennetaan automaattisesti tulostusjonot SmartCard-monitoimitulostimille. Muut verkkotulostimet asennetaan helppokäyttöisellä työkalulla.

Tulostus SmartCard-monitoimilaitteeseen

  1. Valitse tulostuskomento ohjelmassa, josta olet tulostamassa ja valitse tulostimeksi "SMARTCARD-PS on PINEWOOD1" tai "SMARTCARD-PS on SPRUCE1". Jos tulostimia ei näy, napsauta valikkoriviltä HY-valikkoa ja valitse Managed Software Center > Updates ja tarkista päivitykset.
     
  2. Mene SmartCard-lukijalla varustetun tulostimen luokse, aseta tunnistekortti kortinlukijalle ja noudata laitteen näytön ohjeita. SmartCard-laitteen tunnistaa kortinlukijatarrasta.

Muut verkkotulostimet

Jos käytät muuta verkkotulostinta kuin SmartCard-tulostinta, se pitää lisätä Maciin tulostusjonoksi.

  • Napsauta valikkoriviltä HY-valikkoa ja valitse HY Install Printers.
  • Kirjoita hakukenttään joko tulostimen sarjanumero (Sarjanumeron löydät tulostimen kyljestä punavalkoisesta tarrasta) tai tulostimen sijainti, esimerkiksi Haartmaninkatu 3.

  • Napsauta tulostimen nimeä ja napsauta oikeasta alakulmasta Add Printer.

  • Saat vahvistuksen asentamisen onnistumisesta.

  • Valitse lopuksi, mikä Macille asennetuista tulostimista on oletustulostin. Napsauta omenavalikosta Järjestelmäasetukset/System Preferences -> Tulostus ja skannaus/Print & Scan. Valitse oletustulostin/Default Printer -valikosta tulostin, jota käytät useimmiten.

Tulostusasetukset (väritulostus ja kaksipuoleinen tulostus)

Tulostuksen esiasetukset (presets) säädettyäsi voit tulostaa sekä kaksipuoleisesti että värillisesti, jos tulostimella on nämä valmiudet. 

Nämä asetukset voit tehdä millä tahansa ohjelmalla tulostusikkunassa, mutta tässä annettu esimerkkinä TextEdit (Texturi). Säädöt tallennettuasi voit käyttää samoja asetuksia muissakin ohjelmissa.

Tallenna asetukset seuraavasti:

Esimerkissä tallennetaan värillinen kaksipuoleinen tulostus. Voit luoda myös muita tarvitsemiasi asetuksia, esim. yksipuoleinen värillinen, mustavalkoinen kaksipuoleinen, vaakatulostus.

1. Avaa tulostusasetukset esim. Texturissa valitse File (Arkisto) > Print... (Tulosta…)

2. Avautuu ikkuna, jonka saat vielä laajennettua napsauttamalla Show Details (Näytä lisätiedot) napista. 

3. Napsauta alasvetovalikkoa, jossa lukee ohjelman nimi (esim. TextEdit) tai joissain tapauksissa Asettelu (Layout) (esim. Chrome-selaimessa).

4. Valitse Printer features (Tulostimen ominaisuudet). Sen alle avautuvasta valikosta Feature sets (Ominaisuusjoukot) valitse vaihtoehto Color. Ja kohdasta Color Mode vaihda vaihtoehto Color.

5. Napsauta vielä ruksi ruutuun Two-sided (Kaksipuoleinen).

6. Tallenna Presets (Esiasetukset) -valikosta Save current settings as preset… (Tallenna nykyiset asetukset esiasetuksena…)

esim. Nimellä ”Väritulostus, kaksipuoleinen”. Valitse myös All printers (Kaikille tulostimille), jotta asetus toimii jatkossa muillakin tulostimilla (joilla voi väritulostaa kaksipuoleisesti). 

HUOM! Voit tehdä myös useampia esiasetuksia esim. Yksipuoleinen väritulostus, kaksipuoleinen mustavalkoinen tai vaikkapa paperi vaakasuunnassa säätelemällä yllämainittuja asetuksia. 

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös