Office 365 ProPlus kotikäyttöön

Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu mm. Microsoft Office -paketin asennusoikeus myös omille laitteille (5 laitetta).

HUOM: Latausoikeus kotikoneelle ei koske avoimen yliopiston opiskelijoita eikä niitä yliopistolaisia, joilla Microsoftin lisenssitaso on A1.
He voivat kuitenkin käyttää Microsoft Office -ohjelmia verkkoselaimella. Tämä edellyttää kirjautumista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella osoitteeseen portal.office.com.

Kun työ- tai opiskelusuhde yliopistoon lakkaa (käyttäjätunnus poistuu käytöstä), Office ProPlus 365 menee ns. "reduced functionality" -tilaan jolloin dokumentteja voi katsella ja niitä voi tulostaa. Dokumentteja ei voi editoida eikä tehdä uusia dokumentteja.
Lisätietoja käyttövaltuuden voimassaolosta.

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneelle. Huomioi, että asennus vaatii korotetut (Administrator) oikeudet. Yliopiston keskitetyn hallinnan koneisiin Office-paketti on asennettu automaattisesti. 

 

Office 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

Asennuksessa kotikoneelle on kaksi vaihetta:

  1. Sinulla pitää olla Office 365 -postilaatikko. Tarkista oletko jo Office 365 -käyttäjä
  2. Kirjaudu OWAan (Outlook Web App) ja lataa Office-paketti. Jatka näistä ohjeista

Jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut Office-pakettia voit aloittaa suoraan asennuksen. Mutta jos sinulla on joku vanhempi Office-versio käytössä, poista se ensin käytöstä (esim. Windows: Control Panel > Programs > Uninstall a program).

Lisäohjeita asennukseen löydät tarkasta ohjeesta.

Mikäli tarvitset lisätietoja tai apua asennukseen liittyen, ota yhteys suoraan Microsoftin Office-tukeen.

Ohjelmiston lataaminen Microsoftin sivuilta

Kirjaudu OWAan (Outlook Web App) osoitteessa https://portal.office.com/ ja napsauta Asenna Office

Avautuu Office 365 -aloitussivu (Office 365 home page). Tältä sivulta näet ohjelmat, joihin sinulla on oikeus, asennettujen ohjelmien määrän sekä jäljellä olevien lisenssien määrän. Tältä sivulta voit myös poistaa käytössä olevan lisenssin koneelta, jolloin lisenssi vapautuu ja voit asentaa tämän jälkeen ohjelman toiselle koneelle.

Klikkaa Install Office 2016 (Asenna Office 2016) (1) tai Other installations (Muut asennusvaihtoehdot) (2), jos haluat vaihtaa asennettavan Office-paketin kieltä ehdotetusta.

Asennus ehdottaa automaattisesti Officen kieleksi OWAssa käytettyä kieltä. Katso ohje OWAn kieliasetuksien säätämiseen.

Kun olet valinnut kielen ja version (32/64 bit), klikkaa Install.
Selaimesta riippuen näkymä vaihtelee:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Tallenna asennuspaketti koneelle (Save) tai käynnistä asennus suoraan (Run). Mikäli tallennat tiedoston, se löytyy yleensä Downloads (Lataukset) -kansiosta.

Asennus

Kun käynnistät paketin, ensimmäisenä kysytään korotettuja oikeuksia. Anna oman koneesi ylläpito-salasana.

Seuraa ohjeita ja asennus etenee askel kerrallaan.

Kun saat ilmoituksen, että voit käyttää Officea nyt, alkaa olla valmista... All Done!

Nyt voit avata Office-paketin ohjelmia Start-valikosta.

Mac-käyttäjät huomio! Kirjautuessa ensimmäisen kerran Macin Officeen, ohjelma pyytää antamaan lisenssin. Tämä tapahtuu kirjautumalla sisään Helsingin yliopiston Office 365-tunnuksella, joka on tunnus@ad.helsinki.fi
Esimerkiksi Raimo Keski-Väännön (rkeskiva) tunnus on rkeskiva@ad.helsinki.fi

Kun palaat ensimmäisen Office-asennuksen jälkeen OWAn kotisivulle (Office 365 homepage), se näyttää hieman erilaiselta:

Manage installs (Hallinnoi asennuksia) näkymässä näet mille koneille olet asentanut Office-paketin ja kuinka monta lisenssiä on vielä jäljellä. Tästä samasta näkymästä voit poistaa jonkun koneen lisenssin (Deactivate, Poista aktivointi), jos olet esim. poistanut ohjelman ko. koneelta. Tällöin lisenssi vapautuu toiselle koneelle käytettäväksi.

Samalta sivulta pääset myös asentamaan Office-paketin myös muille laitteille ja järjestelmille (Office on your devices, Office laitteissasi).

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös