Office 365 ProPlus kotikäyttöön

Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu mm. Microsoft Office -paketin asennusoikeus myös omille laitteille.

Kun työ- tai opiskelusuhde yliopistoon lakkaa (käyttäjätunnus poistuu käytöstä), Office ProPlus 365 menee ns. "reduced functionality" -tilaan jolloin dokumentteja voi katsella ja niitä voi tulostaa. Dokumentteja ei voi editoida eikä tehdä uusia dokumentteja.
Lisätietoja käyttövaltuuden voimassaolosta >>.

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneelle. Huomioi, että asennus vaatii korotetut (Administrator) oikeudet. Yliopiston keskitetyn hallinnan koneisiin Office 2013 -paketin saa tilattua Ohjelmistoportaalista.

Eikö kirjautuminen pilvipostiin onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Lisää ohjeita asetuksista ja kirjautumisesta >>

Tabs

Pikaohje

Asennuksessa kotikoneelle on kaksi vaihetta:

1. Sinulla pitää olla Office 365 -postilaatikko. Tarkista oletko jo Office 365 -käyttäjä
  2. Kirjaudu OWA:an (Outlook Web App) ja lataa Office-paketti. Jatka näistä ohjeista

Jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut Office-pakettia voit aloittaa suoraan asennuksen. Mutta jos sinulla on joku vanhempi Office-versio käytössä, poista se ensin käytöstä (esim. Windows: Control Panel > Programs > Uninstall a program).

Lisäohjeita asennukseen löydät tarkasta ohjeesta.

Tarkka ohje

Mikäli tarvitset lisätietoja tai apua asennukseen liittyen, ota yhteys suoraan Microsoftin Office-tukeen.

Ohjelmiston lataaminen Microsoftin sivuilta

Kirjaudu OWA:an (Outlook Web App) ja napsauta yläpalkissa Office 365 -sanaa. Katso ohje OWA:an kirjautumiseen.

Paikallisessa palvelussa olevien kirjautuminen tapahtuu osoitteessa portal.office.com

Avautuu Office 365 -aloitussivu (Office 365 home page). Tältä sivulta näet ohjelmat, joihin sinulla on oikeus, asennettujen ohjelmien määrän sekä jäljellä olevien lisenssien määrän. Tältä sivulta voit myös poistaa käytössä olevan lisenssin koneelta, jolloin lisenssi vapautuu ja voit asentaa tämän jälkeen ohjelman toiselle koneelle.

Klikkaa Install Office 2016 (Asenna Office 2016) (1) tai Other installations (Muut asennusvaihtoehdot) (2), jos haluat vaihtaa asennettavan Office-paketin kieltä ehdotetusta.

Asennus ehdottaa automaattisesti Officen kieleksi OWA:ssa käytettyä kieltä. Katso ohje OWA:n kieliasetuksien säätämiseen.

Kun olet valinnut kielen ja version (32/64 bit), klikkaa Install.
Selaimesta riippuen näkymä vaihtelee:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Tallenna asennuspaketti koneelle (Save) tai käynnistä asennus suoraan (Run). Mikäli tallennat tiedoston, se löytyy yleensä Downloads (Lataukset) -kansiosta.

Asennus

Kun käynnistät paketin, ensimmäisenä kysytään korotettuja oikeuksia. Anna oman koneesi ylläpito-salasana.

Seuraa ohjeita ja asennus etenee askel kerrallaan.

Kun saat ilmoituksen, että voit käyttää Officea nyt, alkaa olla valmista... All Done!

Nyt voit avata Office-paketin ohjelmia Start-valikosta.

Mac-käyttäjät huomio! Kirjautuessa ensimmäisen kerran Macin Officeen, ohjelma pyytää antamaan lisenssin. Tämä tapahtuu kirjautumalla sisään Helsingin yliopiston Office 365-tunnuksella, joka on tunnus@ad.helsinki.fi
Esimerkiksi Raimo Keski-Väännön (rkeskiva) tunnus on rkeskiva@ad.helsinki.fi

Kun palaat ensimmäisen Office-asennuksen jälkeen OWA:n kotisivulle (Office 365 homepage), se näyttää hieman erilaiselta:

Manage installs (Hallinnoi asennuksia) näkymässä näet mille koneille olet asentanut Office-paketin ja kuinka monta lisenssiä on vielä jäljellä. Tästä samasta näkymästä voit poistaa jonkun koneen lisenssin (Deactivate, Poista aktivointi), jos olet esim. poistanut ohjelman ko. koneelta. Tällöin lisenssi vapautuu toiselle koneelle käytettäväksi.

Samalta sivulta pääset myös asentamaan Office-paketin myös muille laitteille ja järjestelmille (Office on your devices, Office laitteissasi).