HY Assistant -työkalu

HY Assistant -työkalu on tietotekniikkakeskuksen kehittämä työkalu helpottamaan asiakkaan ja Helpdeskin välistä tiedonkulkua. HY Assistant on käytettävissä kaikissa keskitetyn hallinnan Windows-koneissa.

HY Assistant löytyy Start > All progams > HY > HY Assistant ja ohjelman kielen voi valita kolmesta vaihtoehdosta (suomi, ruotsi, englanti).

Tabs

Tarkka ohje

Monikäyttöinen paketti

Tämän työkalun avulla käyttäjän on helppo saada koottua tarvittavat käyttäjän ja koneen tiedot Helpdeskille tukipyyntöä tehdessä. Kaikki tällä työkalulla kerätty tieto voidaan lähettää Helpdeskille yhtenä liitetiedostona, josta Helpdesk saa poimittua tarvittavat tiedot.

Työkalun avulla asiakas voi myös itse asentaa ja poistaa verkkotulostimia, sekä valita oletustulostimen. Tämän työkalun avulla asiakas voi myös helposti tarkastella tulostusjonossa olevia dokumentteja sekä määritellä oletustulostimen.

Asiakas näkee myös yhdellä näkymällä verkko- ja paikallisten levyjen tilan (vapaa ja käytetty tila). Lisäksi työkalun kautta voi tarkastella asennettuja ohjelmia ja päivityksiä sekä tarkastella niiden lokitietoja. Lokitiedoista voi olla hyötyä varsinkin ongelmatilanteita selviteltäessä.

Työkalun keskeiset toiminnot:

• Näyttää sisäänkirjautuneen käyttäjän tiedot
  • Näyttää tietokoneen keskeisiä tietoja, mm:
    • Tietokoneen mallin ja sarjanumeron
    • Käyttöjärjestelmän mallin ja version
    • Paikallisen levyn (kiintolevyn) tilatiedot
    • Muistin määrän
  • Näyttää asennetut tulostimet
  • Voi asentaa ja poistaa verkkotulostimia
  • Näyttää mikä tulostin on oletuksena ja näyttää mitä tulostusjonossa on
  • Verkkolevyn tilatiedot
  • Näyttää tarkempia tietoja koneelle asennetuista ohjelmista ja päivityksistä sekä lokitietoja asennustapahtumista
  • Voi listata asennetut ohjelmat ja päivitykset
  • Voi tehdä tukipyynnön Helpdeskiin ja liittää soveluksen keräämät tiedot tiedostostona tukipyyntöön.