Yammer

Tarkka ohje

Uuden Yammerin käyttö edellyttää Office 365:n käyttöä. Jos et vielä ole siirtynyt O365:n käyttäjäksi, tee se nyt näillä Helpdeskin ohjeilla.

Käyttöönoton jälkeen Yammeriin pääsee Flammasta ja selaimella OWA:n (Outlook Web App) kautta. Aiempaan Yammeriin (www.yammer.com/helsinki.fi) on tehty ohjaus Office 365 kirjautumiseen.

Ensimmäinen kirjautuminen siirtymän jälkeen

Päivityksen jälkeen jokaisen on ensin käytävä OWA:ssa klikkaamassa Yammer-kuvaketta.

• Kirjaudu OWA:an.
  • Avaa vohveli-valikko (sovelluskäynnistin) (1).
  • Avaa Yammer (2).
  • Jos Yammerin kuvaketta ei näy, napsauta auki My apps (3) ja käynnistä Yammer sieltä.

• Jos käytät Yammeria ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään joitakin perustietoja. Seuraavat käyttäjätiedot siirtyvät automaattisesti Yammer.com:iin, kun otat Yammerin käyttöön:
    • E-mail address
    • First name
    • Last name
    • Department
    • Job Title

• Jatka napsauttamalla Next ja täyttämällä haluamasi tiedot.

Mobiilisovellukset

Asenna Yammer-sovellus puhelimen omasta sovelluskaupasta. Kun avaat sovelluksen ensimmäisen kerran, sovellukseen pitää kirjautua sisään. Sisäänkirjautuminen tapahtuu seuraavasti:

Avaa Yammer-sovellus. Avautuu kirjautumisikkuna. Mikäli ohjelma ehdottaa rekisteröitymään, etsi Log in -vaihtoehto.

Kirjoita käyttäjätunnuksen kohdalle oma sähköposti (etunimi.sukunimi@helsinki.fi) ja napsauta Sign in. Kirjautumisikkuna ohjaa sinut yliopiston kirjautumissivulle, johon syötetään oma tunnus lyhyessä muodossa (esim. rkeskiva) sekä salasana.

Mikäli koet ongelmia Yammerin sisäänkirjautumisessa, tarkista puhelimesi verkkoasetukset. Eduroam-verkon yhteyksissä on todettu häiriöitä, jotka voivat estää ensimmäisen kirjautumisen Yammeriin.

Mikäli sisäänkirjautumisongelmia ilmenee, vaihda kirjautumisen ajaksi toiseen langattomaan verkkoon (esim. HUPnet) tai mobiilidatayhteyteen. Käytä kuitenkin jatkossa tietoturvallisempaa eduroamia.

Yammerin ryhmät

Jokainen yliopistolainen kuuluu automaattisesti All Company -ryhmään. Käyttäjät voivat itse luoda uusia rajatumpia ryhmiä.

Suosituksia Yammerin käytöstä

Flammasta löytyvät digitaalisen viestinnän suositukset.

Yammerin tietoturva

Yammer on pilvipalvelu, ja siellä käsiteltäviä tietoja koskevat yleiset pilvipalveluiden käyttöä koskevat ohjeet (Flammassa).

Microsoftin ohjeita

Yammerin esittely

Esittelyvideo