Viva Engage (entinen Yammer)

Viva Engage (entinen Yammer) on organisaation sisäinen yhteisöpalvelu. Kaikki helsinki.fi -osoitteen omaavat henkilöt voivat kirjautua Viva Engage -palveluun ja osallistua keskusteluun.

Kirjaudu palveluun tässä osoitteessa: https://www.yammer.com/helsinki.fi/

Mobiilisovellukset

Asenna Viva Engage -sovellus puhelimen omasta sovelluskaupasta. Kun avaat sovelluksen ensimmäisen kerran, sovellukseen pitää kirjautua sisään. Sisäänkirjautuminen tapahtuu seuraavasti:

Avaa Viva Engage -sovellus. Avautuu kirjautumisikkuna. Mikäli ohjelma ehdottaa rekisteröitymään, etsi Log in -vaihtoehto.

Kirjoita käyttäjätunnuksen kohdalle oma Office 365 -käyttäjätunnuksesi (tunnus@ad.helsinki.fi, esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) ja napsauta Sign in. HUOM! Salasanaa ei tarvitse ensimmäiseen kohtaan laittaa! Kirjautumisikkuna ohjaa sinut yliopiston kirjautumissivulle, johon salasana annetaan.

Mikäli koet ongelmia Viva Engagen sisäänkirjautumisessa, tarkista puhelimesi verkkoasetukset. Eduroam-verkon yhteyksissä on todettu häiriöitä, jotka voivat estää ensimmäisen kirjautumisen.
    Mikäli sisäänkirjautumisongelmia ilmenee, vaihda kirjautumisen ajaksi mobiilidatayhteyteen. Jatkossa voit käyttää edelleen eduroamia.

Viva Engagen ryhmät

Jokainen yliopistolainen kuuluu automaattisesti All Company -ryhmään. Käyttäjät voivat itse luoda uusia rajatumpia ryhmiä.

Suosituksia Viva Engagen käytöstä

Viva Engagen tietoturva

Viva Engage on pilvipalvelu, ja siellä käsiteltäviä tietoja koskevat yleiset pilvipalveluiden käyttöä koskevat ohjeet (Flammassa).

Ensimmäinen kirjautuminen

Jokaisen on ensin käytävä OWA:ssa klikkaamassa Yammer-kuvaketta.

• Kirjaudu OWA:an.
    • Avaa vohveli-valikko (sovelluskäynnistin) (1).
    • Avaa Yammer (2).
    • Jos Yammerin kuvaketta ei näy, napsauta auki My apps (3) ja käynnistä Yammer sieltä.

• Jos käytät Yammeria ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään joitakin perustietoja. Seuraavat käyttäjätiedot siirtyvät automaattisesti Yammer.com:iin, kun otat Yammerin käyttöön:
      • E-mail address
      • First name
      • Last name
      • Department
      • Job Title

• Jatka napsauttamalla Next ja täyttämällä haluamasi tiedot.