Integraatiopalvelu

Palvelukoodi
1008
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Tietojärjestelmien välisen tiedonvaihdon toteutukseen tarkoitettu palvelu.

Palvelun kuvaus

Integraatiopalvelu tarjoaa systemaattisen, luotettavan ja kustannustehokkaan tavan yhdistää tietojärjestelmät ja prosessit toisiinsa ja varmistaa niiden välinen tiedonsiirto. Palvelu on tarkoitettu tietojärjestelmien ja prosessien kytkemiseen toisiinsa teknisten tiedonsiirtoratkaisujen ja rajapintojen avulla. Keskitetty integraatiopalvelu sisältää palveluväylän sekä keskitetyllä palvelulla toteutettujen liittymien ylläpidon sekä palvelun tarvitseman palvelinalustan.

Palvelu tuottaa tietojärjestelmien kehitysprojekteille integraatioiden määrittely- ja ratkaisupalveluita sekä palveluväylän tarjoamia tiedonsiirto-, reititys- ja muunnospalveluita.

Palvelun keskeiset kohde- ja käyttäjäryhmät ovat yliopiston tietojärjestelmien omistajat, tietojärjestelmäprojektit sekä ydintietovastaavat ja näiden tietojen omistajat.

Integraatioiden tuotantovaiheessa palvelu vastaa palveluväylän liittymien ylläpidosta ja niihin liittyvistä kehittämistoimista. Integroitavien sovellusten toimintalogiikkaa ei integraatiopalvelussa toteuteta.

Palvelu koostuu seuraavista palvelukomponenteista:

- Liittymien ja integraatiosääntöjen kehittäminen ja ylläpito
- Keskitetyn integraatioratkaisun sovellusalustan ylläpito
- Erikseen tilattavat sovellusalustan kehittämistyöt resurssien puitteissa

Palvelun saa käyttöön

Palvelu tilataan ottamalla yhteyttä palvelupäällikkö Minna Harjuniemeen tai palveluvastaava Kimmo Heiskaseen.

Palveluosoite: tike-integraatiopalvelu@helsinki.fi

Vastuut

Palvelun tuottaja vastaa ainoastaan toteutettavan integraation toiminnasta. Palvelun tuottaja ei vastaa muiden järjestelmien toiminnasta, ylläpidosta, integroitavista sisällöistä, tietojärjestelmien tuottamista loppukäyttäjäpalveluista eikä niiden loogisista toiminnoista tai toiminnallisuuksista. Käyttäjän tulee noudattaa yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://flamma.helsinki.fi/fi/group/turvallisuus/tietoturvapolitiikka-ja-saannot

Käyttäjätuki

Tietojärjestelmien käyttäjät eivät käytä suoraan integraatiopalvelua, vaan kyseessä on järjestelmien ylläpitäjille ja omistajille tarkoitettu palvelu. Integraatioryhmä tarjoaa heille käyttäjätukea sopimuksen mukaan. Järjestelmien käyttäjien tuesta vastaa Helpdesk.

Yleinen lisämateriaali sekä kehittäjille tarkoitettu integraatiopalvelun yleiskuvaus löytyy yliopiston sisäiseltä Flamman ryhmätyöalueelta: https://workgroups.helsinki.fi/display/IN

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Tapio Piironen