Kiinteät ja langattomat tietoverkot

Palvelukoodi
0201
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Palvelu vastaa yliopiston verkkoyhteyksien toiminnasta. Kiinteän tietoverkon lisäksi tarjolla on langattomia verkkoja.

Palvelun kuvaus

Yliopiston kaikissa toimipisteissä on käytössä yliopiston kiinteä tietoverkko. Se tarjoaa verkkoyhteyden opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen tukipalveluihin, kuten yleisiin palvelukoneisiin, yliopiston mikroverkkoon, yksiköiden ja hallinnon järjestelmiin sekä internetiin.

Kiinteän verkon lisäksi yliopistolaisten ja vierailijoiden käytössä on langattomat verkot (https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/kirjautuminen-ja-yhteydet/verkkoyhteydet/langattomat-yhteydet-yliopistolla). Vastaavasti muualla vierailevat yliopistolaiset voivat yleensä käyttää vierailukohteissaan langatonta eduroam-verkkoa omalla yliopiston käyttäjätunnuksella.

Yliopiston tietoverkon käyttö vaatii voimassaolevan käyttöluvan. Tietoverkkoa voi käyttää HY-VPN avulla myös yliopistoverkon ulkopuoliselta tietokoneelta.

Palvelun saa käyttöön

Työasemilla verkon palvelut otetaan käyttöön yhdessä työasemapalvelun kanssa. Laboratoriolaitteiden ja työasemapalvelun piiriin kuulumattomien työasemien liittämisestä verkkoon sovitaan oman IT-lähitukiryhmän vetäjän kanssa. IT-lähituki liittää nämä työasemat verkkoon, mikäli ne ovat rekisteröintikelpoisia eli yliopiston omistamia ja ylläpitämiä.

Vastuut

Tietotekniikkakeskuksen tietoliikenneryhmä vastaa verkkoyhteyksien toiminnasta. Yliopiston tietoverkkojen käyttö vaatii voimassaolevan käyttöluvan. Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/it/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-rekisteriselosteet/.

Lisätiedot

Palomuuripalvelu

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Anti Siidirätsep
Takaisin ylös