Langattomat verkkoyhteydet

Palvelukoodi
0205
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Lyhyt kuvaus

Langattomat yhteydet internetiin ja yliopiston verkkopalveluihin.

Palvelun kuvaus

Yliopistolla on käytössä erilaisia langattomia verkkoja eri käyttötarkoituksiin: HelsinkiUni-verkko keskitetyn ylläpidon kannettaville, kansainvälinen langaton verkkovierailupalvelu eduroam ja vierailijaverkko ‘HelsinkiUni Guest’. Näistä HelsinkiUni ja eduroam ovat suositeltuja vaihtoehtoja paremman tietoturvan ansiosta. Eduroam on käytössä myös useissa yhteistyöyliopistoissa ja -korkeakouluissa, joissa yliopistolaiset voivat kirjautua eduroam-verkkoon omilla yliopiston käyttäjätunnuksillaan. Vierailijaverkko ‘HelsinkiUni Guest’ on tarkoitettu vain satunnaiseen vierailukäyttöön yliopistolla ja sisältää rajoituksia.

Palvelun saa käyttöön

Langattoman HelsinkiUni-verkon käyttö edellyttää Helsingin yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevaa Windows-kannettavaa. Yhteys toimii automaattisesti eikä edellytä erillisiä tunnuksia. Eduroam-verkkoon kirjaudutaan eduroam-verkostoon kuuluvan organisaation voimassa olevalla käyttäjätunnuksella. Helsingin yliopiston tapauksessa käyttäjätunnus kirjoitetaan muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi. Vierailijaverkkoon 'HelsinkiUni Guest' kirjaudutaan julkisella salasanalla.

Eduroam-profiili on valmiiksi asennettuna yliopiston keskitetysti ylläpidetyillä koneilla. Omille koneille eduroam-profiili tulee asentaa itse.

Vastuut

Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/it/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-rekisteriselosteet

Lisätiedot

Langattomien verkkoyhteyksien lisäksi yliopiston kaikissa toimipisteissä on käytössä yliopiston kiinteä tietoverkko.

Palveluyksikkö
TIKE
Takaisin ylös