Langattomat verkkoyhteydet

Palvelukoodi
0205
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Lyhyt kuvaus

Langattomat yhteydet internetiin ja yliopiston verkkopalveluihin.

Palvelun kuvaus

Yliopistolla on käytössä kaksi langatonta tietoverkkoa, yliopiston kansainvälinen eduroam-verkko ja HUPnet, jota voivat käyttää myös suomalaisen HAKA-verkon käyttäjät. Näistä eduroam on suositeltavampi mm. paremman tietoturvansa ansiosta. Eduroam on käytössä myös useissa yhteistyöyliopistoissa ja -korkeakouluissa, joissa yliopistolaiset voivat kirjautua eduroam-verkkoon omilla yliopiston käyttäjätunnuksillaan. HUPnet toimii lähes koko yliopiston alueella ja sitä voi joissain kiinteistöissä käyttää myös verkkojohdon avulla. HUPnetia voi käyttää yliopiston käyttäjätunnuksella sekä kevyttunnuksella. HUPnet on suojaamaton verkko.

Palvelun saa käyttöön

Yliopiston langattomien tietoverkkojen käyttö vaatii voimassaolevan käyttäjätunnuksen. Eduroamiin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa tunnus@helsinki.fi. Muiden yliopistojen eduroam-käyttäjät kirjautuvat oman yliopistonsa käyttäjätunnuksen avulla.

HUPnetiin kirjaudutaan selaimessa joko Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella tai kevyttunnuksella tai HAKA-käyttäjätunnuksen avulla.

Eduroam-profiili on valmiiksi asennettuna yliopiston keskitetysti hallituilla koneilla. Omille koneille eduroam-profiili on asennettava itse.

Vastuut

Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/it/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-rekisteriselosteet

Lisätiedot

Langattomien verkkoyhteyksien lisäksi yliopiston kaikissa toimipisteissä on käytössä yliopiston kiinteä tietoverkko.

Palveluyksikkö
TIKE
Takaisin ylös