Verkossa toimiva oppimisympäristö verkkokurssien järjestämiseen ja kurssimateriaalien jakamiseen.
Moodle on verkossa toimiva, Helsingin yliopiston ylläpitämä, avoimen lähdekoodin oppimisympäristö. Sen avulla voi järjestää verkkokursseja, jakaa kursseihin liittyviä tiedotteita ja materiaalia, järjestää verkkokeskusteluja, antaa tehtäviä sekä järjestää kyselyitä ja tenttejä.
Moodlen käyttö vaatii voimassa olevan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen tai HAKA- ja eduGAIN-luottamusverkostojen jäsenten voimassa olevan käyttäjätunnuksen.
Moodle-palvelu toteutetaan opetusteknologiapalveluiden ja tietotekniikkakeskuksen yhteistyönä. Moodle löytyy osoitteesta https://moodle.helsinki.fi.
Moodle-alueet ovat Helsingin yliopiston henkilökunnan tilattavissa. Tilaus tapahtuu Moodlen pääsivun https://moodle.helsinki.fi/ oikean reunan "Ohjeet opettajalle" -lohkon tilauslomakkeella.
Opettajat voivat myös luoda Moodle-alueen oman opetuksensa Kurssisivulta, johon he pääsevät Opetukseni- sivun kautta https://teacher.helsinki.fi.
Käyttäjän tulee noudattaa yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä: https://www2.helsinki.fi/fi/it/tietoturva-ja-kayttosaannot/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-tietosuo…
Kurssialueiden materiaalien arkistointi on kurssista vastaavan opettajan vastuulla. Pitkään käyttämättömänä olevia kurssialueita poistetaan automaattisesti.
Tietotekniikkakeskus vastaa Moodlen teknisestä toimivuudesta ja palveluiden kehittämisestä.
Opetusteknologiapalvelujen vastuulla ovat Moodlen käyttökoulutus, pedagoginen tuki sekä tukimateriaalien tuottaminen opettajille.
Moodle-tukea opiskelijoille tarjoaa tietotekniikkakeskuksen Helpdesk osoitteessa http://www.helsinki.fi/helpdesk/ ja opettajille opetusteknologiapalvelut (moodle@helsinki.fi).
Kattava suomenkielinen opettajan opas löytyy osoitteesta https://docs.moodle.org/all/fi/Opettajan_opas
Opettajan pikaoppaat ja opiskelijan oppaat löytyvät osoitteesta http://wiki.helsinki.fi/display/moodle/