Sovelluskehitys

Palvelukoodi
0902
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Palvelu sellaisten yliopiston ja yliopistolaisten tarvitsemien räätälöityjen sovellusten kehittämiseen, joille ei löydy vastinetta kaupallisilta valmistajilta. Maksullinen palvelu.

Palvelun kuvaus

Tietotekniikkakeskuksen sovelluskehitys toteuttaa sovelluksia, jotka edellyttävät yliopistomaailman ja yliopiston tietotekniikkaympäristön tuntemusta. Palvelu on tarkoitettu Helsingin yliopiston erityistarpeisiin sellaisten ohjelmistojen kehittämiseen, joita ei ole saatavana kaupallisilta valmistajilta. Sovellusten kehitys ja toteutustyö tehdään aina yhteistyössä tilaajan kanssa. Tämä edellyttää, että tilaaja sitoutuu sovelluksen arviointiin ja määrittelyyn alusta alkaen ja on mukana koko projektin ajan. Tavoitteena on, että vain tilaajan tarpeiden kannalta keskeisimmät ominaisuudet toteutetaan. Dokumentoinnista ja ohjeistuksesta sovitaan yhdessä tilaajan kanssa. Valmiin sovelluksen omistaa tilaaja.

Palvelun saa käyttöön

Ottamalla yhteyttä omaan asiakasvastaavaan tai hallinnon sovellusten osalta Tiina Silvoseen tai Petteri Hemmilään. Sovelluksen kehittämisestä on aina tehtävä kirjallinen sopimus.

Vastuut

Sovelluksen loppukäyttäjän tuesta vastaa ensisijaisesti asiakas. Tilaaja osallistuu määrittelyyn ja arviointiin koko projektin ajan yhdessä sovelluksen toteutuksesta vastaavan tiimin kanssa. Tilaajan vastuulla on ylläpitää ja priorisoida toteutettavan sovelluksen tehtävälistaa. Tilaaja suorittaa hyväksymistestauksen ja vastaa sovelluksen käyttäjien neuvonnasta ja koulutuksesta käyttöönoton jälkeen.

Käyttäjätuki

Sovelluksen dokumentointi ja ohjeistus tehdään sopimuksen mukaan.

Lisätiedot

Osapalvelu: Sovellusylläpito.

Rinnakkaiset palvelut: Tietotekniikkaprojektien tuki, Tietotekniikkakonsultointi.

Korvaava palvelu: Tietotekniikkakonsultointi (sovelluksen tilaamiseksi tietotekniikkakeskukselta tai ulkoiselta toimittajalta sekä valmisohjelmiston hankinnan tukea varten).

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Petteri Hemmilä
Palveluvastaava
Tiina Silvonen