Työskentelytilat

Palvelukoodi
0303
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Lyhyt kuvaus

Tietokoneilla, ja yleensä myös tulostusmahdollisuudella varustettuja yhteiskäyttöisiä työtiloja opiskelijoille keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä.

Palvelun kuvaus

Tietotekniikkakeskus tarjoaa tietokoneilla varustettuja työskentelytiloja keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä. Tiloissa on kaikkiaan noin 600 työpistettä. Tiloissa olevien työasemien käyttö vaatii voimassaolevan käyttäjätunnuksen. Lisäksi tiloissa voi käyttää omaa kannettavaa tietokonetta ja kytkeä sen langattomaan verkkoon (https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/kirjautuminen-ja-yhteydet/verkkoyhteydet/langattomat-yhteydet-yliopistolla).

Yliopiston käyttäjätunnuksen haltijat löytävät lisätietoja tiloista osoitteesta https://flamma.helsinki.fi/fi/group/tilat/tietotekniikan-opetus-ja-tyoskentelytilat.

Palvelun saa käyttöön

Työskentelytilat ovat avoimia kaikille yliopistolaisille. Tiloja ja laitteita ei pääsääntöisesti tarvitse varata.

Tiloihin asennettujen yliopiston työasemien käyttö vaatii voimassaolevan yliopiston käyttäjätunnuksen. Yliopiston langattoman eduroam-verkon käyttöön tarvitaan oman yliopiston käyttäjätunnus.

Työasemissa on tietotekniikkapalvelujen ylläpitämä vakio-ohjelmistovalikoima. Lähes kaikissa tiloissa on tulostusmahdollisuus. Lisäksi tiloista löytyy kopiokortilla toimivia maksullisia tulostimia ja kopiokoneita.

Vastuut

Ongelmista ja muutostarpeista tulee ilmoittaa Helpdeskiin. Työskentelytilojen työasemien käytössä on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta http://www.helsinki.fi/atk/tietoturva/saannot/index.html

Käyttäjätuki

Lähitukiryhmät, Helpdesk (https://helpdesk.it.helsinki.fi/). Keskustakampuksen Kaisa-talossa toimii asiakaspalvelupiste arkisin klo 9-16. Opiskelijoiden ohjeistus tilojen käyttöön on osa Opiskelijoiden digitaidot-materiaalia, lisätietoja osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Lisätiedot

Lisäpalvelut: Tulostaminen, Asiakaspalvelupiste. Taustapalvelut: Työasemapalvelu, Langattomat verkkoyhteydet

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Mika Kivilompolo
Palveluvastaava
Sampo Eskola
Takaisin ylös