Työskentelytilat

Tjänster
0303
Tjänstestatus
4 - Käytössä
Service är avsedd för
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Kort beskrivning

Tietokoneilla, ja yleensä myös tulostusmahdollisuudella varustettuja yhteiskäyttöisiä työtiloja opiskelijoille keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä.

Service beskrivning

Tietotekniikkakeskus tarjoaa tietokoneilla varustettuja työskentelytiloja keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä. Tiloissa on kaikkiaan noin 600 työpistettä. Tiloissa olevien työasemien käyttö vaatii voimassaolevan käyttäjätunnuksen. Lisäksi tiloissa voi käyttää omaa kannettavaa tietokonetta ja kytkeä sen langattomaan verkkoon (https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/5070).

Yliopiston käyttäjätunnuksen haltijat löytävät lisätietoja tiloista osoitteesta https://flamma.helsinki.fi/fi/group/tilat/tietotekniikan-opetus-ja-tyoskentelytilat.

Hur tjänsten tas i bruk

Työskentelytilat ovat avoimia kaikille yliopistolaisille. Tiloja ja laitteita ei pääsääntöisesti tarvitse varata.

Tiloihin asennettujen yliopiston työasemien käyttö vaatii voimassaolevan yliopiston käyttäjätunnuksen. Yliopiston langattoman eduroam-verkon käyttöön tarvitaan oman yliopiston käyttäjätunnus.

Työasemissa on tietotekniikkapalvelujen ylläpitämä vakio-ohjelmistovalikoima. Lähes kaikissa tiloissa on tulostusmahdollisuus. Lisäksi tiloista löytyy kopiokortilla toimivia maksullisia tulostimia ja kopiokoneita.

Ansvar

Ongelmista ja muutostarpeista tulee ilmoittaa Helpdeskiin. Työskentelytilojen työasemien käytössä on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/tietotekniikkakeskus/tietoturva-yliopistolla/palvelujen-kayttosaannot

Användarsupport

Lähitukiryhmät, Helpdesk (https://helpdesk.it.helsinki.fi/). Opiskelijoiden ohjeistus tilojen käyttöön on osa Opiskelijoiden digitaidot-materiaalia, lisätietoja osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Ytterligare information

Lisäpalvelut: Tulostaminen, Asiakaspalvelupiste. Taustapalvelut: Työasemapalvelu, Langattomat verkkoyhteydet

Tjänsteleverantör
TIKE
Tjänsteägare
Mika Kivilompolo
Servicechef
Tuomas Puikkonen
Tillbaka upp