Työskentelytilat

Services
0303
Service status
4 - Käytössä
Service is meant for
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Short description

Tietokoneilla, ja yleensä myös tulostusmahdollisuudella varustettuja yhteiskäyttöisiä työtiloja opiskelijoille keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä.

Service description

Tietotekniikkakeskus tarjoaa tietokoneilla varustettuja työskentelytiloja keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä. Tiloissa on kaikkiaan noin 600 työpistettä. Tiloissa olevien työasemien käyttö vaatii voimassaolevan käyttäjätunnuksen. Lisäksi tiloissa voi käyttää omaa kannettavaa tietokonetta ja kytkeä sen langattomaan verkkoon (https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/5070).

Yliopiston käyttäjätunnuksen haltijat löytävät lisätietoja tiloista osoitteesta https://flamma.helsinki.fi/fi/group/tilat/tietotekniikan-opetus-ja-tyoskentelytilat.

How to take the service into use

Työskentelytilat ovat avoimia kaikille yliopistolaisille. Tiloja ja laitteita ei pääsääntöisesti tarvitse varata.

Tiloihin asennettujen yliopiston työasemien käyttö vaatii voimassaolevan yliopiston käyttäjätunnuksen. Yliopiston langattoman eduroam-verkon käyttöön tarvitaan oman yliopiston käyttäjätunnus.

Työasemissa on tietotekniikkapalvelujen ylläpitämä vakio-ohjelmistovalikoima. Lähes kaikissa tiloissa on tulostusmahdollisuus. Lisäksi tiloista löytyy kopiokortilla toimivia maksullisia tulostimia ja kopiokoneita.

Responsibilities

Ongelmista ja muutostarpeista tulee ilmoittaa Helpdeskiin. Työskentelytilojen työasemien käytössä on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/tietotekniikkakeskus/tietoturva-yliopistolla/palvelujen-kayttosaannot

User support

Lähitukiryhmät, Helpdesk (https://helpdesk.it.helsinki.fi/). Opiskelijoiden ohjeistus tilojen käyttöön on osa Opiskelijoiden digitaidot-materiaalia, lisätietoja osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Additional information

Lisäpalvelut: Tulostaminen, Asiakaspalvelupiste. Taustapalvelut: Työasemapalvelu, Langattomat verkkoyhteydet

Service provider
TIKE
Service owner
Mika Kivilompolo
Service manager
Tuomas Puikkonen
Back to top