Unitube

Palvelukoodi
1209
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Unitube on videomateriaalin tuottamiseen, julkaisemiseen ja katseluun tarkoitettu palvelu, joka koostuu Unitube-katsomosta, Unitube-lataamosta sekä Unitube-studioista ja Unitube-yhteensopivista luentotallennustiloista.

Palvelun kuvaus

Unitube on omatoimisen videoiden tuottamisen ja julkaisemisen palvelukokonaisuus, joka koostuu neljästä työkalusta: studiosta, lataamosta, luentotallennustiloista ja katsomosta.

Unitube-studiot ovat tarkoitettu yliopiston henkilöstön omien videotallenteiden tuottamiseen studion omilla laitteilla. Unitube-yhteensopivat luentotallennustilat ovat HY247 varustamia auditorioita/seminaarihuoneita, joissa on samanlainen tallennin kuin studioissa integroituna salin ohjauspaneeliin. Tallentaminen ja/tai suoratoisto niin studiosta kuin luentotallennustiloista vaatii tulostukseen käytettävän kortin näyttämistä Uniflow-lukijalle, joka kirjaa tallenteen omistajuuden. Tallenne menee laitteelta Unituben taustajärjestelmään käsittelyyn ja ilmestyy myöhemmin ko. henkilön Unitube-Lataamoon.

Unitube-lataamo on tarkoitettu valmiiden tallenteiden julkaisemiseen ja hallinnointiin. Unitube-Lataamossa videot liitetään sarjoihin, joiden näkyvyysasetus voi olla piilotettu, Moodle-lukittu tai julkinen jolloin videot näkyvät myös www.helsinki.fi :n Unitube-katsomossa. Unitube-lataamosta käyttäjä voi myös ladata omia videoita itselleen, esim. studiossa tehtyjä tallenteita editointia varten.

Unitube-lataamoa voivat käyttää kaikki yliopiston opiskelijat ja henkilökunta. Unitube-studio ja Unitube-yhteensopivat luentotallentimet ovat yliopiston henkilökunnan käytössä sillä poikkeuksella, että opiskelijat voivat käyttää näitä palveluita opettajan varatessa tilan.

Lisätietoa Unitubesta löytyy Helsingin yliopiston Helpdeskin sivuilta osoitteesta https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/yhteydenpito-ja-julkaiseminen/unitube/unitube-0 .

Palvelun saa käyttöön

Unitube-lataamoon kirjaudutaan HY-tunnuksilla. Unitube-studioiden ja luentosalien varaus tapahtuu tilavarausjärjestelmien kautta. Vahtimestarit avaavat studioiden oven.

Videotallenteiden toistaminen onnistuu kirjautumisen jälkeen Unitube-katsomossa tai linkitetyillä Moodle-kursseilla.

Vastuut

UniTube-osapalveluiden käyttö tapahtuu tee-se-itse-periaatteella.

Tietotekniikkakeskus vastaa palvelun teknisen taustajärjestelmän toimivuudesta. Luentotallennustilojen tekniikasta vastaa HY247 ja niiden tukemisesta vahtimestarit. Tietotekniikkakeskus ei vastaa Unituben avulla julkaistun materiaalin sisällöstä, vaan sisällön päätoimittaja on Helsingin yliopiston viestintä ja yhteiskuntasuhteet -yksikkö.

Käyttäjän vastuulla on huolehtia;
- tallenteiden lopullisesta säilytyksestä
- käyttäjän Unitubessa julkaisema materiaali kunnioittaa tekijänoikeuksia ja materiaali liittyy oleellisesti Helsingin yliopiston toimintaan.
- käyttö noudattaa tietotekniikkakeskuksen yleisiä ja Unitube-palvelun erityisiä käyttöehtoja (https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/yhteydenpito-ja-julkaiseminen/unitube/unitube-0)

Käyttäjätuki

Käyttäjätukea tarjoaa Helpdesk (http://www.helsinki.fi/helpdesk/). Lähitukea salitekniikan osalta UniTube-yhteensopiville luentotallennustiloille tarjoavat vahtimestarit. Pedagogista tukea videoiden tekoon ja luentotallennustilojen ja studioiden käyttöön tarjoaa opetusteknologiapalvelut. UniTuben osapalveluiden ohjeet löytyvät osoitteesta https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/yhteydenpito-ja-julkaiseminen/unitube/unitube-0 .

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Teo Kirkinen
Palveluvastaava
Ville Träff
Takaisin ylös