Verkon ja aineistojen etäkäyttö

Palvelukoodi
0202
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Etäyhteydet yliopistoverkkoon VPN-yhteyden avulla. Vaikka suurinta osaa yliopiston palveluista voidaan käyttää suoraan internetin kautta, joidenkin sisäisten palveluiden käyttöön tarvitaan varmennettu yhteys yliopistolle.

Palvelun kuvaus

Etäkäyttö mahdollistaa yliopiston sisäisten verkkopalveluiden käytön ajasta ja paikasta riippumatta. Etäyhteyden avulla voidaan käyttää niitäkin yliopiston verkkopalveluita, joita muuten voisi käyttää vain yliopiston omilta työasemilta. Yhteys yliopiston verkkoon otetaan yliopiston ohjelmistojakelusta saatavalla HY-VPN-ohjelmistolla ja sitten yliopistoverkkoon kirjaudutaan omalla yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. VPN:n avulla voi käyttää yliopiston henkilökohtaista tallennustilaa, ryhmätallennustiloja, tiedonhakupalveluita ja myös yliopiston e-aineistoja, jotka edellyttävät, että käyttäjä on kirjautuneena yliopiston tietoverkkoon.

Palvelun saa käyttöön

https://helpdesk.it.helsinki.fi/kirjautuminen-ja-yhteydet/verkkoyhteydet/yhteydet-yliopiston-ulkopu…

Palvelun käyttäminen vaatii voimassaolevan yliopiston käyttäjätunnuksen.

Vastuut

Tietotekniikkakeskuksen tietoliikenneryhmä vastaa yliopiston verkkoyhteyksien toiminnasta. Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/it/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-rekisteriselosteet.

Käyttäjätuki
Lisätiedot

Langattomat verkkoyhteydet

Palveluyksikkö
TIKE
Takaisin ylös