Ändringar i inloggningstjänsterna

27.02.2018 - 09.32
Uppdaterad

För att uppfylla kraven i dataskyddsförordningen gör IT-centret den 6 mars 2018 ändringar i inloggningen till vissa tjänster som universitetet erbjuder.

I fortsättningen sker inloggningen i två faser: efter att ha identifierat sig accepterar användaren utlämnandet av sina uppgifter till tjänsten. Efter detta kan tjänsten användas.
På den sida där användaren accepterar utlämnandet visas en lista över de uppgifter som kommer att utlämnas till tjänsten. Såvitt användarens uppgifter inte ändras, behöver användaren endast acceptera utlämnandet när han eller hon första gången loggar in i tjänsten.

Se detaljerade instruktioner på Helpdesks webbplats med instruktioner https://helpdesk.it.helsinki.fi/sv/help/10620.