Avbrott i användningen av hemkatalogen

25.10.2017 - 09.36
Uppdaterad

Under hösten kommer det att ske ett avbrott i användningen av hemkatalogen för alla vid universitetet. Avbrottet sker på grund av att IT-center (Tike) överför alla hemkataloger från den gamla utrustningen till en ny.

Tike överför katalogerna stegvis. Under överföringen kan du inte använda filer som finns i hemkatalogen eller lagra något i din hemkatalog. Den första överföringen sker söndagen den 5 november 2017 kl. 9–24.

Söndagen den 5 november gäller avbrottet de användare vars användarnamn börjar på bokstaven T–Z.

Om detta avbrott gäller dig:

  • Kom ihåg att logga ut fredagen den 3 november när du går hem.
  • Om du under tiden för avbrottet behöver filer som finns i hemkatalogen, lagra dem i god tid på ett annat ställe, till exempel i gruppkatalogen eller på ett USB-minne.
  • Om du under tiden för avbrottet skapar nya filer, lagra dem under tiden för avbrottet på ett annat ställe än i din hemkatalog.

Efter överföringen hittar du hemkatalogen och filer som lagrats i den på det vanliga stället. Du kan lagra de filer som du redigerat eller skapat under avbrottet i hemkatalogen.

Om din katalog inte fungerar efter avbrottet

Om du inte genast efter avbrottet kommer åt din hemkatalog, starta om datorn. Om din hemkatalog fortfarande inte fungerar, kontrollera bland avbrotts- och felmeddelanden om det meddelats om en störning. Om din katalog inte fungerar, och inget har meddelats om saken, kontakta Helpdesk.

Nästa avbrott

Tidsplanen för nästa avbrott fastställs när den första överföringen slutförts. Vi meddelar om nästa avbrott senast en vecka innan med ett separat meddelande samt ett avbrottsmeddelande.

Tillbaka upp