Hyvää Digiturvaviikkoa!

25.10.2021 - 08.50
Ingress

Digi- ja väestötietoviraston järjestämä Digiturvaviikko on alkanut ja kutsumme kaikki yliopistolaiset mukaan edistämään digitaalista turvallisuutta omassa yhteisössämme. Ohessa muutama vinkki, miten esimerkiksi voit osallistua viikkoon!

1. Osallistu yliopistolaisille järjestettävään Kysy tietoturvasta -webinaariin 28.10. klo 10

Askarruttaako jokin tietoturvaan liittyvä asia yliopistolla? Oletko epävarma jostakin tietoturvaan liittyvästä käytännöstä? Nyt on tilaisuutesi kysyä! Samalla kuulet yliopiston viimeisimmät tietoturvakuulumiset mm. ajankohtaisista tietoturvauhista, MFA:n käyttöönotosta yliopistolla ja Yliopistolaisen tietoturvatestistä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella viimeistään 27.10. klo 16 mennessä!

Jos et pääse mukaan webinaariin, voit myös käyttää lomaketta vain kysymyksesi esittämiseen. Kysymyksistä ja vastauksista kootaan materiaali Flamman Tietoturva-sivuille.

2. Tutustu kansallisen Digiturvaviikon ohjelmaan

Osallistu johonkin kansallisen Digiturvaviikon virallisista tapahtumista, joita järjestetään runsaasti koko viikon ajan. Tässä muutamia nostoja viikon ohjelmasta:

ma 25.10. klo 14 Digiturvabarometrin tulokset pähkinänkuoressa — mitä jokaisen tulee tietää Suomen digiturvallisuuden tilasta? Kimmo Rousku, Digi- ja väestötietovirasto

ti 26.10. klo 9 Miten meitä huijataan ja miten huijauksilta voi suojautua? KyberVPK:n kyberammattilaiset esittelevät yleisimpiä tietoverkkohuijauksia.

ke 27.10. klo 9 Digitalisaatio Hyvässä ja Pahassa Mikko Hyppönen, tutkimusjohtaja, F-Secure Oyj, @mikko

pe 29.10 klo 14 Digiturvaviikko vastaa: usein kysytyt kysymykset digiturvallisuudesta

Koko Digiturvaviikon virallisen ohjelman ja osallistumisohjeet näet täältä.

3. Perehdy monivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönottoaikatauluun ja ohjeisiin!

Microsoft Office 365 -palveluiden monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) tulee asteittain käyttöön koko yliopistolla vuoden 2021 syyslukukaudella.

Lue lisää Flamman tiedotteesta

Perehdy ohjeisiin IT Helpdeskin ohjesivustolla

4. Tutustu Yliopistolaisen tietoturvatestiin ja yliopiston tietoturvasisältöihin

Vuosittain suoritettava Yliopistolaisen tietoturvatesti otettiin 1.7.2021 käyttöön yliopiston henkilöstölle. Opiskelijoille tietoturvatestin käyttöönotto on myös ajankohtaista kevään 2022 aikana.

Tutustu testin suoritusohjeisiin ja varsinaiseen testiin Flammassa.
Muista myös muut Helsingin yliopiston Tietoturva-ohjeet Flammassa!

5. Kokeile Digiturvallinen elämä -mobiilipeliä!

Digi- ja väestötietoviraston tuottamassa mobiilipelissä keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Digiturvallinen elämä -peli on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Peli on ladattavissa maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Peli on tietoturva-auditoitu: peli ei muodosta internet-yhteyksiä eikä vaadi laitteelta oikeuksia. Peli ei myöskään kerää henkilötietoja.

Ohjeet ja lisätiedot pelistä löydät Digiturvaviikon sivuilta!

Oikein turvallista Digiturvaviikkoa kaikille yliopistolaisille!

Takaisin ylös