Glad Digital säkerhetsvecka!

25.10.2021 - 08.52
Ingress

Digitala säkerhetsveckan som ordnas av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har startat och vi inbjuder alla vid universitetet att främja digital säkerhet i vår gemenskap. Här är några tips på hur du till exempel kan delta i veckan!

1. Delta i Fråga om datasäkerhet -webbinariet som ordnas för alla vid universitetet 28.10 kl. 10

Funderar du på något datasäkerhetsrelaterat vid universitetet? Är du osäker på någon datasäkerhetspraxis? Det här är din chans att fråga! Samtidigt hör du de senaste datasäkerhetsnyheterna från universitetet om bland annat aktuella hot mot datasäkerheten, införandet av MFA vid universitetet och Helsingfors universitets datasäkerhetstest.

Läs mer och anmäl dig med denna blankett senast den 27 oktober kl. 16!

Om du inte kan delta i webbinariet kan du också använda blanketten endast för att ställa din fråga. Frågor och svar samlas på Flammas datasäkerhetssida.

2. Bekanta dig med programmet för den nationella Digitala säkerhetsveckan

Delta i ett av de officiella evenemangen under den nationella Digitala säkerhetsveckan. Det arrangeras ett stort antal evenemang under hela veckan. Här är några lyft från veckans program:

mån. 25.10 kl. 14 Resultaten av Barometern för digital säkerhet i ett nötskal — vad behöver var och en veta om den digitala säkerhetens tillstånd i Finland? Kimmo Rousku, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

tis. 26.10 kl. 9 Hur blir vi lurade och hur skyddar vi oss mot bedrägerier? KyberVPK:s cyberproffs presenterar de vanligaste datanätsbedrägerierna.

ons. 27.10 kl. 9 Digitalisering i Gott och Ont Mikko Hyppönen, forskningsdirektör, F-Secure Oyj, @mikko

fre. 29.10 kl. 14 Digitala säkerhetsveckan svarar: vanliga frågor om digital säkerhet

Här kan du se hela det officiella programmet för den Digitala säkerhetsveckan och anvisningar om hur du kan delta.

3. Bekanta dig med tidtabellen för ibruktagandet av och instruktionerna om multifaktorautentisering (MFA)!

Multifaktorautentisering (MFA) för Microsoft Office 365-tjänsterna tas gradvis i bruk för hela universitetet under höstterminen 2021.

Läs mer i Flamma-meddelandet

Bekanta dig med instruktionerna på IT Helpdesks webbplats med anvisningar

4. Bekanta dig med Helsingfors universitets datasäkerhetstest och universitetets datasäkerhetsinnehåll

Helsingfors universitets datasäkerhetstest togs i bruk den 1 juli 2021 för universitetspersonal. Testet ska genomföras årligen. För studerande är ibruktagandet av datasäkerhetstestet också aktuellt under våren 2022.

Bekanta dig med instruktionerna för genomförande och själva testet i Flamma.
Kom också ihåg Helsingfors universitets andra datasäkerhetsinstruktioner i Flamma!

5. Prova mobilspelet Digital säkerhet i livet!

Mobilspelet produceras av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och fokuserar på digisäkerhetskompetens som behövs i arbetslivet. Digital säkerhet i livet-spelet har publicerats på finska, svenska och engelska. Spelet kan laddas ner gratis från Apples och Googles appbutiker.

Spelet är datasäkerhetsgranskat: spelet ansluter inte till internet och kräver inga behörigheter på enheten. Spelet samlar inte heller in personuppgifter.

Instruktioner och mer information om spelet finns på webbplatsen för den Digitala säkerhetsveckan!

En mycket säker Digital säkerhetsvecka för alla vid universitetet!

Tillbaka upp