Askarruttaako tekoäly ja sen käyttö? Yliopistolaisilla on 1.5.2024 alkaen ollut käytössään OpenAI:n GPT4-kielimalliin perustuva Microsoft Copilot with Commercial Data Protection -lisenssi, jonka myötä yliopiston henkilöstö ja opiskelijat voivat käyttää Copilot-tekoälyapuria työnsä ja opiskelunsa tukena. Samaan kielimalliin perustuva CurreChat-tekoälypalvelu on ollut yliopiston henkilöstön käytössä jo pidemmän aikaa.
Copilotilla voit luoda ja käsitellä tekstiä sekä tuottaa kuvia generatiivisen tekoälyn avulla. Ota Copilot käyttöösi kirjautumalla palveluun yliopiston tunnuksillasi osoitteessa https://copilot.microsoft.com!
Huom! Copilot with Commercial Data Protection -palveluun syötettyjä tietoja ei tallenneta mihinkään tai näytetä muille kuin käyttäjälle itselleen. Syötteitä ja vastauksia saatetaan kuitenkin käsitellä myös EU-alueen ulkopuolella. Palveluun ei siksi missään nimessä saa syöttää henkilötietoa tai mitään sellaista tietoa, joka ei voisi olla julkista!
Ota tekoäly haltuun AI-ohjeilla!
Helpottaaksemme tekoälyn käyttöä yliopistolaisten päivittäisessä työskentelyssä ja opiskelussa sekä vastataksemme tekoälyyn liittyviin kysymyksiin olemme julkaisseet arjen AI-ohjeet IT-Helpdesk-ohjesivustollamme. Ohjeiden avulla otat tekoälyn haltuun ja saat vastauksia mm. kysymyksiin siitä, miten tekoälyä voi hyödyntää erilaisissa tehtävissä ja millaisiin käyttötarkoituksiin sitä voi yliopistolla käyttää.
- Lue IT-Helpdesk-ohjeet yliopiston Microsoft Copilot -tekoälyapurin käyttöön
- Lue IT-Helpdesk-ohjeet generatiivisen tekoälyn käyttöön yliopistolla
Kannustamme kaikkia yliopistolaisia tutustumaan tekoälyn käyttöön töissä ja opiskelussa!