Varo uusia turvapostiviesteiksi naamioituja kalasteluviestejä!

04.10.2018 - 16.28
Päivitetty

Liikkeellä on uudenlaisia sähköpostitunnuksia kalastelevia viestejä. Turvapostilta näyttävä sähköpostiviesti ohjaa käyttäjän tietojenkalastelusivustolle, jossa pyydetään viestin lukemiseen sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kyseessä on huijaus. Helsingin yliopiston turvapostiviesteissä ei koskaan kysytä viestin lukemiseen salasanaa tai käyttäjätunnusta.

Huomioithan, etteivät turvaposteiksi naamioidut huijausviestit tule välttämättä yliopiston osoitteilta näyttävistä lähteistä, vaan niitä saatetaan lähetetään myös muiden suurten organisaatioiden, kuten pankkien nimissä.

Pysythän valppaana sähköposteja lukiessasi – olet tietoturvan tärkein lenkki!

Lue luottamuksellisen sähköpostin ohje