VAROITUS: Android-haittaohjelmia levityksessä tekstiviestitse

07.06.2021 - 10.22
Ingress

Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut varoituksen tekstiviestitse tapahtuvasta Android-haittaohjelmien levityksestä. Haittaohjelmien avulla voidaan varastaa esimerkiksi salasanoja ja muita tietoja. Saastuneita laitteita käytetään myös lähettämään haittaohjelmaa eteenpäin.

Kyseessä oleva huijausviesti suomenkielinen tekstiviesti, joka sisältää linkin sovelluksen latausta tarjoavalle sivulle. Sivulla oleva latauslinkki tarjoaa Android-laitteille .apk-päätteistä asennuspakettia. Asennuspaketti ei ole virallinen sovellus, vaan se sisältää haittaohjelman.

Älä klikkaa linkkiä tai asenna ohjelmaa laitteellesi!

Lue Helsingin yliopiston tietoturvaohjeet sekä ohjeet kalasteluviesteistä ja käy säännöllisesti läpi huijausviestien esimerkkisivu