Tietokoneen virustarkistus

Yliopiston tietokoneille on asennettu keskitetysti hallittu F-securen virusturvaohjelmisto.

Suorita virustarkistus näin:

• Valitse Scan > Full computer scan.
  • Koneen nopeudesta ja tiedostojen määrästä riippuen siihen voi mennä huomattavan kauan aikaa.
  • Tarkistuksen lopuksi F-Secure esittää raportin ja kysyy toimenpiteitä mahdollisesti löytyneiden haittaohjelmien suhteen.
    • Saastuneet tiedostot voi tuhota, asettaa karanteeniin tai yrittää puhdistaa automaattisesti.

Voit tarkistaa koneesi kaikki tiedostot F-Securen virustorjuntaohjelmalla seuraavasti:

• Avaa F-Secure tehtäväpalkista napsauttamalla hiiren kakkosnäppäimellä.

Seuraavan näköinen ikkuna avautuu.

• Avaa alasvetovalikosta Scan > Change scanning settings.
  • Varmista kohdasta Manual scanning, että Scan inside compressed files on valittu ja Scan only known file types valitsematta. Actions-kohdassa kannattaa pitää Always ask me valittuna. Silloin F-Secure kysyy erikseen toimenpiteitä, jos viruksia löytyy.
  • Napsauta OK.
  • Sulje kaikki avoimet tiedostot ja ohjelmat.
  • Valitse Scan > Full computer scan.
  • Virustarkistus alkaa. Koneen nopeudesta ja tiedostojen määrästä riippuen siihen voi mennä huomattavan kauan aikaa.
  • Tarkistuksen lopuksi F-Secure esittää raportin ja kysyy toimenpiteitä mahdollisesti löytyneiden haittaohjelmien suhteen. Saastuneet tiedostot voi tuhota, asettaa karanteeniin tai yrittää puhdistaa automaattisesti.

Give feedback

The instructions site of the University of Helsinki's IT Helpdesk helps you with IT-related issues related to your work. Let us know how we can improve our instructions. We greatly appreciate your feedback!

How would you improve these instructions?
Back to top