Kalentereiden synkronointi

Tässä ohjeessa neuvotaan kuinka voit tuoda jossakin toisessa kalenterissa olevat tiedot omaan Office 365 -kalenteriisi.

Voit tuoda yhdessä kalenterissa olevat merkinnät toiseen kalenteriin synkronoimalla kalenterit keskenään. Käytännössä tämä tapahtuu kopioimalla synkronoitavan kalenterin osoite jossain muodossa ja liittämällä se kohdekalenteriin.

Huomaa ero kalenteritietojen tuomisen ja kalenteritietojen tilaamisen välillä. Tuomalla kalenteritiedot toisesta kalenterista siirrät sen hetkisen tilanteen tiedot. Myöhemmin toiseen kalenteriin tehdyt merkinnät ja muutokset eivät siirry Office 365 -kalenteriin. Tilaamalla kalenterin myös myöhemmin tehdyt muutokset päivittyvät.

Lue asiasta tarkemmin Microsoftin ohjeesta

Kalenterin synkronoimisessa on kaksi vaihetta:

1. Kopioi lähdekalenterin linkki.
    2. Liitä linkki kohdekalenteriin.

Katso tarkassa ohjeessa kuvalliset yksityiskohtaiset ohjeet.

Kalenterin synkronoimisessa on kaksi vaihetta:

1. Kopioi lähdekalenterin linkki.
    2. Liitä linkki kohdekalenteriin.

Seuraavassa ohjeessa neuvotaan joidenkin yleisten kalenterien synkronoiminen Office 365 -kalenteriin. Voit synkronoida muitakin kalentereita samalla tavalla.

Kalenterilinkin kopioiminen Opintoni-sivun kalenterista

• Kalenterin jako-linkki näkyy kentässä (1).
    • Klikkaa Kopioi leikepöydälle (2).

Nyt sinulla on tallessa leikepöydällä kalenterin osoite. Voit synkronoida sen avulla kalenterin Office 365 -kalenteriin. Katso ohje alempaa kohdasta Kalenterin liittäminen Office 365 -kalenteriin.

Kalenterilinkin kopioiminen Flamman työryhmäkalenterista

Flamman työryhmän sisäisen kalenterin synkronoiminen Flamman työryhmien ulkopuolelle ei ole suositeltavaa tietoturvasyistä! Käytä tätä ominaisuutta harkiten. Ota huomioon, että jakamalla yhteistä kalenteria jaat samalla myös muiden tekemät merkinnät.

• Klikkaa kalenterin alareunassa Subscriptions-kohdassa kalenterin vieressä olevaa kolmea pistettä. Klikkaa valikosta Subscribe.
    • Valitse sopiva formaatti, klikkaa osoitelinkkiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Copy.
    • Tässä linkkiformaatiksi on valittu iCAL, jota useimmat kalenteriohjelmat ymmärtävät
    • Linkki on tallessa leikepöydällä ja voit liittää sen muihin kalentereihin kuten alempana kerrotaan.

Kalenterilinkin kopioiminen Google-kalenterista

Googlen kalenteri ei ole yliopiston tukema palvelu. Jos sinulla kuitenkin on Google-kalenteri käytössäsi, voit omalla vastuullasi synkronoida Google-kalenterin tapahtumat Office 365 -kalenteriisi tämän ohjeen mukaisesti. Kaikkien Google-kalenterin ominaisuuksien synkronointia ei taata.
    • Kirjaudu Google-kalenteriin.
    • Valitse kalenteri, jonka haluat synkronoida. Klikkaa kalenterin vieressä olevaa kolmea pistettä.
    • Klikkaa Settings and sharing (Asetukset ja jakaminen).
    • Klikkaa Get shareable link (Luo jaettava linkki).
    • Klikkaa Copy link (Kopioi linkki).
    • Linkki on tallessa leikepöydällä ja voit liittää sen muihin kalentereihin kuten alempana kerrotaan.

Kalenterin liittäminen Office 365 -kalenteriin

Liitä kalenteri Office 365 -kalenteriin OWA:ssa (Outlook Web App). Älä yritä liittämistä suoraan Outlookin työpöytäversion kautta. Normaalisti kalenteri ilmestyy OWA:aan näkyviin muutamassa minuutissa. Toiseen kalenteriin tehdyt muutokset sen sijaan päivittyvät Office 365 -kalenteriin hitaasti. Päivittyminen voi kestää tunteja tai jopa vuorokauden.
    Huomaa, että tilattu kalenteri näkyy vain sinulle. Muille jaetussa "omassa" kalenterissasi aika näkyy vapaana!
    • Kirjaudu OWA:aan osoitteessa https://office365.helsinki.fi/
    • Avaa Add calendar (Lisää kalenteri).
    • Klikkaa Subscribe from web (Tilaa verkosta) (1). Liitä edellä kopioitu linkki kenttään (2) ja kirjoita kalenterin nimi kenttään (3). Valitse alasvetovalikosta (4), mihin kalenteri tulee näkymään ja klikkaa lopuksi Import (Tuo) (5).
    • Kalenteri näkyy nyt vasemmassa reunassa muiden kalentereiden joukossa.