HYAD_ROOT_CA -varmenteen asentaminen Windows-koneelle

Tarkka ohje

Tämä ohje koskee kotikoneita. Yliopiston keskitetysti ylläpidetyissä Windows-vakiotyöasemissa varmenne on jo valmiiksi asennettuna.

• Varmista, että sinulla on Järjestelmänvalvojan (Administrator) oikeudet ja lataa sertifikaatti. Jos selaimesi kysyy haluatko varmasti ladata tiedoston, vastaa Kyllä (Yes) tai Tallenna (Save).

Varoitus sertifikaatin asentamisesta

• Avaa HYAD_ROOT_CA.crt-tiedosto, jonka juuri latasit.
  • Valitse Avaa(Open) seuraavassa ikkunassa.

Avaa sertifikaatti -ikkuna

• Napsauta Asenna sertifikaatti (Install Certificate) > Seuraava (Next) >
    Seuraava (Next) > Valmis (Finish).

Sertifikaatin asennus

• Napsauta seuraavaksi avautuvassa ikkunassa Seuraava (Next).
  • Valitse Place all certificates in the following store ja napsauta Selaa (Browse).

Sertifikaatin sijainnin valinta

• Napsauta avautuvassa ikkunassa Trusted Root Certification Authorities ja napsauta OK.

Sertifikatin asennus

• Paina Seuraava (Next), seuraavassa ikkunassa Finish (Valmis) ja lopuksi Kyllä (Yes).

Nyt Helsingin Yliopiston virallinen sertifikaatti on asennettu koneellesi. Jos asennus on sujunut hyvin, koneesi ei enää varoita Helsingin Yliopiston sertifikaateista. Jos selaimesi varoittaa joidenkin muiden sivujen käytön yhteydessä sertifikaatista, sitä ei saa hyväksyä, ellei voi täysin luottaa sivun ylläpitäjään.