Eduroam-verkon asennus asetustiedoston avulla

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille. Asennukseen tarvitaan koneen ylläpito-oikeudet. Lue lisää ylläpito-oikeuksien käyttämisestä Microsoftin sivuilta.

Osana langattomien vierailijaverkkojen uudistusta HUPnet-verkkoon voi 1.2.2019 alkaen kirjautua ainoastaan HUPnet-tunnuksilla

• Henkilökunta ja opiskelijat voivat edelleen käyttää tietoturvallista eduroam-verkkoa.
  • Saat ladattua eduroam-asetukset kun olet HUPnet-verkossa. Tällöin pääset lataamaan eduroam-asetukset kirjautumatta erikseen HUPnetiin.
    Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org

Tabs

Pikaohje

HUOM! Uusimmissa Androideissa (ainakin versiosta 8.0 eteenpäin) on asennettava eduroamCAT-ohjelma Play-kaupasta. Asetukset määritellään cat.eduroam.org-sivulta ladattavan asetustiedoston kautta.
Muista antaa tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Myös muoto tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi toimii).

• Lataa asennustiedosto osoitteesta cat.eduroam.org
  • Asennuksessa pyydetään omia käyttäjätietoja. Muista käyttää tunnusta muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi).
  • Salasanan vaihtuessa mobiililaitteilla pitää vanha asennus poistaa (katso ohjeet laitteen valmistajan sivuilta) ja asennus tehdä uudelleen.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Salasanan vaihdon jälkeen sinun on tunnistauduttava uudestaan eduroamiin! Katso tarkemmat ohjeet Windowsille ja Macille.

Tarkka ohje

Ohjeen kuvat ovat vanhentuneet ja pyrimme päivittämään mahdollisimman pian.

Asetustiedoston lataaminen

Tämän ohjeen avulla voit asentaa eduroam-profiilin laitteellesi asennustiedoston avulla eikä yhteysasetuksia tarvitse määritellä käsin.

Eduroam - asennustiedoston lataaminen

• Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatiosi.

• Valitse listalta laitteesi käyttöjärjestelmä.
  • Tallenna asennustiedosto valitsemaasi kansioon valitsemalla Save File.

Asentaminen

Huom! Tässä ohjeessa eduroam-profiili asennetaan Windows 7 -koneelle. Muilla käyttöjärjestelmillä asentaminen saattaa hieman poiketa ohjeesta.

• Avaa kansio, johon tallensit tiedoston ja aloita asennus klikkaamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Run As...

• Kirjaudu järjestelmänvalvojanoikeudet omaavalla tunnuksella.
  • Aloita asennus valitsemalla Run.

• Asennustiedosto asentaa kaksi eduroam-profiilia; eduroam ja eduroam (TKIP). Näistä suositellaan käytettävän ensimmäistä.
  • Valitse Next.

• Asennettava eduroam-profiili toimii vain Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksilla.
  • Valitse OK.

• Syötä käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) TAI tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Valitse Install.

• eduroam-profiilin asennus sisältää myös Helsingin yliopiston sertifikaatin asennuksen.
  • Valitse Yes.
  • Saat ilmoituksen, kun asennus on valmis.
  • Valitse Finish.

• Kun olet asennuksen jälkeen ensimmäistä kertaa eduroam-verkon alueella, näytön alareunaan avautuu puhekupla.
  • Klikkaa Additional information is needed to connect eduroam.

• Syötä käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi sekä salasanasi.
  • Valitse OK.

• Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen eduroamiin kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Salasanan vaihdon jälkeen eduroamiin tunnistaudutaan uudella salasanalla. Katso tarkemmat ohjeet.