Eduroam-verkon asennus Windows-kotikoneelle

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille. Asennukseen tarvitaan koneen ylläpito-oikeudet. Lue lisää ylläpito-oikeuksien käyttämisestä Microsoftin sivuilta.

Lataa asennustiedosto osoitteesta geteduroam.org

Yliopistolla on käytössä kolme langatonta verkkoa:

• HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
    Lue lisää HelsinkiUni-verkosta

• Eduroam on kansainvälinen langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.
    Ohjeita löydät IT-Helpdeskin hausta hakusanalla eduroam.

• HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon.
    Lue lisää HelsinkiUni Guest -vierailijaverkosta

• Lataa asennustiedosto osoitteesta geteduroam.org
    • Valitse oma organisaatiosi (esim. University of Helsinki) listalta ja profiiliksi Username and password authentication
      • Voit valita myös Certificate authentication (pilot) -vaihtoehdon (se on helpompi, mutta ei vielä virallisesti tuettu).
    • Kirjoita tunnus muodossa tunnus@helsinki.fi tai tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)
    • Napsauta Connect
    • Nyt yhteys on luotu ja voit alkaa käyttää eduroamia laitteellasi.

Salasanan vaihdon jälkeen eduroamiin pitää tunnistautua uudelleen.

Katso kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä

Lataa asennustiedosto osoitteesta geteduroam.org

Tiedostot latautuvat oletuksena Ladatut tiedostot -kansioon. Avaa kansio.

Kaksoisklikkaa asennusohjelmaa geteduroam.exe. Asennus käynnistyy. Aloita eduroam-yhteyden asentaminen napsauttamalla Connect to eduroam.

HUOM: Jos asennusohjelma kysyy jossain vaiheessa lupaa asentaa varmenne HYAD ROOT CA, anna lupa klikkaamalla Kyllä

Valitse oma organisaatiosi (esim. University of Helsinki) listalta. Napsauta Next

Valitse profiiliksi Username and password authentication. Voit valita myös Certificate authentication (pilot) -vaihtoehdon (se on helpompi, mutta ei vielä virallisesti tuettu).

Napsauta Next

Kirjoita tunnus muodossa tunnus@helsinki.fi tai tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)
    Napsauta Connect.

Nyt yhteys on luotu ja voit sulkea ohjelman valitsemalla Close. Voit alkaa käyttää eduroamia laitteellasi.