Eduroam-verkon asennus asetustiedoston avulla

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille. Asennukseen tarvitaan koneen ylläpito-oikeudet. Lue lisää ylläpito-oikeuksien käyttämisestä Microsoftin sivuilta.

Tabs

Pikaohje
  • Lataa asennustiedosto osoitteesta cat.eduroam.org
  • Asennuksessa pyydetään omaa käyttäjätietoja. Muista käyttää tunnusta muodossa tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)

Tarkemmat asennusohjeet löydät Tarkka ohje -välilehdeltä

Tarkka ohje

Asetustiedoston lataaminen

Tämän ohjeen avulla voit asentaa eduroam-profiilin laitteellesi asennustiedoston avulla eikä yhteysasetuksia tarvitse määritellä käsin.

Eduroam - asennustiedoston lataaminen

• Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatiosi.

• Valitse listalta laitteesi käyttöjärjestelmä.
  • Tallenna asennustiedosto valitsemaasi kansioon valitsemalla Save File.

Asentaminen

Huom! Tässä ohjeessa eduroam-profiili asennetaan Windows 7 -koneelle. Muilla käyttöjärjestelmillä asentaminen saattaa hieman poiketa ohjeesta.

• Avaa kansio, johon tallensit tiedoston ja aloita asennus klikkaamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Run As...

• Kirjaudu järjestelmänvalvojanoikeudet omaavalla tunnuksella.
  • Aloita asennus valitsemalla Run.

• Asennustiedosto asentaa kaksi eduroam-profiilia; eduroam ja eduroam (TKIP). Näistä suositellaan käytettävän ensimmäistä.
  • Valitse Next.

• Asennettava eduroam-profiili toimii vain Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksilla.
  • Valitse OK.

• Syötä käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) sekä salasanasi kahdesti.
  • Valitse Install.

• eduroam-profiilin asennus sisältää myös Helsingin yliopiston sertifikaatin asennuksen.
  • Valitse Yes.

• Saat ilmoituksen, kun asennus on valmis.
  • Valitse Finish.

• Kun olet asennuksen jälkeen ensimmäistä kertaa eduroam-verkon alueella, näytön alareunaan avautuu puhekupla.
  • Klikkaa Additional information is needed to connect eduroam.

• Syötä käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi sekä salasanasi.
  • Valitse OK.

• Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen eduroamiin kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Salasanan vaihdon jälkeen eduroamiin tunnistaudutaan uudella salasanalla.