Installation av eduroam-nätverket på en Windows-dator hemma

De här anvisningarna är avsedda för hemdatorer. Du behöver administratörsrättigheter för din hemdator. Läs mer om administratörens rätt på Microsofts webbsidan.

Hämta installationsfilen från adressen geteduroam.org

• Hämta installationsfilen från adressen geteduroam.org
  • Välj din egen organisation (t.ex. University of Helsinki) från listan och Username and password authentication som profil
    • Du kan också välja alternativet Certificate authentication (pilot) (det är enklare, men stöds inte ännu officiellt).
  • Ange ditt användarnamn i formen anvandarnamn@helsinki.fi eller anvandarnamn@ad.helsinki.fi (till exempel rkeskiva@helsinki.fi)
  • Klicka på Connect
  • Anslutningen har nu skapats och du kan börja använda eduroam på din enhet.

Se illustrerade instruktioner på fliken Detaljerad hjälp

Ny identifiering för eduroam krävs efter byte av lösenord.

Hämta installationsfilen från adressen geteduroam.org

Som standard laddas filerna ner till mappen Hämtade filer. Öppna mappen.

Dubbelklicka på installationsprogrammet geteduroam.exe. Installationen startas. Börja installera eduroam-anslutningen genom att klicka på Connect to eduroam.

Välj din egen organisation (t.ex. University of Helsinki) från listan. Klicka på Next

Välj Username and password authentication som profil. Du kan också välja alternativet Certificate authentication (pilot) (det är enklare, men stöds inte ännu officiellt).
Klicka på Next

Ange ditt användarnamn i formen anvandarnamn@helsinki.fi eller anvandarnamn@ad.helsinki.fi (till exempel rkeskiva@helsinki.fi)
Klicka på Connect.

Anslutningen har nu skapats och du kan stänga programmet genom att välja Close. Du kan börja använda eduroam på din enhet.