Eduroam-felsökning

Närmare information om eduroam och trådlösa nätverk finns i denna Helpdesk-instruktion.

OM EDUROAM INTE FUNGERAR, FÖRSÖK FÖLJANDE (WINDOWS 10):

Installera certifikatet:

• Om du använder din hemdator, installera eduroam-certifikatet enligt dessa instruktioner.
  • Om du använder universitetets bärbara Windows-dator, kör "Eduroam settings FIX” via Software Center. Eduroam settings fix tar bort och återinstallerar eduroam-profilen.
  1. Säkerställ att datorn är ansluten till det trådbundna nätverket.
  2. Sök programmet eduroam settings fix (1). Klicka på ikonen (2).
  3. Klicka på Uninstall.
  4. Vänta. När texten har förändrats, klicka på Install.
  5. Återanslut datorn till eduroam enligt denna instruktion.

Tabs

Snabbinstruktion

Kan du inte längre logga in på trådlösa nätverk?

Som en del av reformen av de trådlösa gästnätverken ersätts HUPnet 2019 stegvis med ett nytt gästnätverk.
Från och med den 1 februari 2019 kan man endast logga in på HUPnet med HUPnet-behörigheter.

Använd eduroam-nätverket med ditt eget användarnamn!

OBS! Eduroam kräver att användarnamnet är i formen anvandarnamn@helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@helsinki.fi) ELLER anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Användarnamn utan suffix fungerar inte.

Du måste identifiera dig i Eduroam varje gång du har bytt lösenord! Se detaljerade instruktioner för Windows och Mac.

Läs instruktionen om anslutning till eduroam-nätverket

Instruktioner för felsökning i eduroam-nätverket

Om du inte kan logga in, kontrollera att:

1. användarnamnet är i rätt format (användarnamn@helsinki.fi, t.ex. rkeskiva@helsinki.fi ELLER användarnamn@ad.helsinki.fi, t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  2. det inte finns extra mellanslag i användarnamnet (särskilt med mobila enheter är det lätt att skriva in extra tecken)
  3. du har installerat din profil via cat.eduroam.org (Helpdesks installationsanvisning)

Eduroam fungerar inte i Windows 10 efter byte av lösenord

Ta bort eduroam-inställningarna enligt denna instruktion (Fliken EXAKT INSTRUKTION)

Eduroam fungerar inte i Mac eller Linux efter byte av lösenord

Uppdatera eduroam-lösenordet enligt denna instruktion

Eduroam fungerar inte i iOS-enheten efter byte av lösenord

Ta bort eduroam-profilen på enheten enligt denna instruktion

Om du inte kan lösa problemet med dessa instruktioner, kontakta Helpdesk.