Hemkatalogen (z-skiva) - Windows

Användare av datornätet har en egen hemkatalog på en nätverkshårdskiva. 50 gigabyte utrymme är reserverat i katalogen. Katalogen är personlig, d.v.s. andra användare kommer inte åt dess innehåll.

Tabs

Detaljerad hjälp

Windows 10

På en Windows 10-dator hittar du din hemkatalog så här:
Klicka på ikonen File Explorer i statusfältet

så öppnas mappen Quick access. Klicka på ikonen This PC i menyn till vänster i fönstret.

Alternativt kan du klicka på Windows-knappen + E på tangentbordet.

Hemkatalogen visas i gruppen Devices and drives som nätverksdisk Z.