WVD-etätyöpöytä (Windows Virtual Desktop)

Palvelu on pilotti, joka päättyy 31.12.2021.
Palvelua kehitetään ja jatkosta päätetään myöhemmin.

Anna palautetta palvelusta aktiivisesti käyttäessäsi palvelua. Voit antaa palautetta useamman kerran. Palautteen perusteella teemme päätöksen palvelun mahdollisesta jatkosta.
Palautelinkin löydät WVD-etätyöpöydältä.

Ohjeesta voit antaa palautetta sivun alareunassa olevan Kuinka kehittäisit tätä ohjetta? -linkin kautta. Neuvontaa emme voi antaa linkin kautta.

Kuinka pääsen mukaan pilottiin

• Ilmoittaudu pilottiin ottamalla yhteyttä Helpdeskiin sähköpostilla tai chatilla.
  • Pilottiryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia.
  • Avoimen yliopiston opiskelijat eivät ole oikeutettuja pilottiin.

Miten WVD-etätyöpöytä toimii

• Voit käyttää sitä selaimella tai asentaa omalle koneellesi asiakasohjelman.
  • Palvelun käyttö tapahtuu omilla yliopiston käyttäjätunnuksillasi.

Edut

• Voit työskennellä missä vain, tarvitset ainoastaan internetyhteyden ja modernin selaimen.
  • Voit käyttää osaa atk-asemien sovelluksista omalta koneelta (esim. SPSS, Stata, Atlas.TI, R for Windows). Huomaa kuitenkin, että kaikkien kampuslisensoitujen ohjelmien lisenssiehdot eivät salli niiden käyttöä pilvipalvelussa.

Rajoitukset

• Pilotti on rajattu Helsingin yliopiston opiskelijoille ja opetuskäyttöön.
  • Palvelu on käytössä kello 07.00-00.00 välisenä aikana.
  • Voit tallentaa vain Z-levylle tai OneDriveen.
  • Selaimen käyttöä on rajoitettu. Voit käyttää vain muutamia palveluja, esim. Office 365 -sähköpostia. Pääsy useisiin yliopiston palveluihin on estetty (esim. Sisu, Helpdeskin ohjesivut ja monet muut). Käytä tarvittaessa WVD-etätyöpöydän ulkopuolella oman koneesi selainta.
  • Roaming-profiili ei ole käytössä.
  • Vain rajattu määrä yhtäaikaisia käyttäjiä. Määrän ylittyessä saat seuraavan ilmoituksen:
  • Käytä Chrome- tai Edge-selainta.
  • Kirjaudu osoitteeseen https://rdweb.wvd.microsoft.com/arm/webclient/index.html.
  • Tallenna työsi joko kotihakemistoosi (Z-asemalle) tai OneDrive-palveluun.
  • Älä pidä WVD-etätyöpöytää turhaan varattuna. Kirjaudu pois, kun lopetat työskentelyn.
  • Kaikissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä Helpdeskiin.

Kirjautuminen

• Käytä Chrome- tai Edge-selainta. Ohjeen kuvat on otettu Edge-selaimella. Muilla selaimilla yksityiskohdissa voi olla eroja, mutta prosessi on sama.
    • Kirjaudu osoitteeseen https://rdweb.wvd.microsoft.com/arm/webclient/index.html
    • Syötä tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Klikkaa Next
    • Sinut ohjataan yliopiston kirjautumissivulle. Odota hetki.
    • Syötä oma käyttäjätunnuksesi (esim. rkeskiva) ja tunnuksen salasana. Klikkaa OK.
    • Näet käytössäsi olevat resurssit. Klikkaa WVD Pilot Desktop.
    • WVD kysyy lupaa käyttää oman koneesi leikepöytää ja tulostinta. Voit kieltää niiden käytön poistamalla rastit valintaruuduista. Yleensä on kuitenkin järkevää sallia käyttö klikkaamalla Allow.
    • Palvelu käynnistyy. Odota hetki.
    • Syötä oma käyttäjätunnuksesi (esim. rkeskiva) ja tunnuksen salasana. Klikkaa Submit.
    • WVD-etätyöpöytä käynnistyy. Odota hetki.
    • WVD on valmis käytettäväksi. Huomaa palautelinkit työpöydällä. Anna palautetta aktiivisesti käyttäessäsi palvelua. Voit antaa palautetta useamman kerran. Palautteen perusteella teemme päätöksen palvelun mahdollisesta jatkosta.

Tallennus

• Voit tallentaa Z-levylle tai OneDriveen.

Uloskirjautuminen

• Klikkaa Start > profiilikuva > Sign out.
    • Päädyt takaisin WVD-työpöydän valintaan.

Kirjaudu seuraavaksi ulos klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi.

• Klikkaa nimeäsi ikkunan oikeassa yläreunassa. Klikkaa valikosta Sign Out.
    • Odota.
    • Klikkaamalla nimeäsi sinut ohjataan takaisin yliopiston kirjautumissivulle. Klikkaamalla nimen perässä olevaa kolmea pistettä, voit valita Forget, jolloin sinut ohjataan Microsoftin kirjautumissivulle kuten edellä kohdassa Kirjautuminen.

Asiakasohjelman käyttö

Voit käyttää selainversion sijaan koneelle asennettavaa asiakasohjelmaa.

Asenna ohjelma ensin koneellesi näillä Microsoftin ohjeilla.

• Kun ohjelma on asennettu, voit käynnistää sen aloitusvalikosta Start > Remote Desktop.
    • Klikkaa Subscribe with URL.
    • Kirjoita osoitekenttään https://rdweb.wvd.microsoft.com/api/arm/feeddiscovery
    • Kirjaudu omalla yliopiston tunnuksellasi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi).
    • Klikkaa WVD Pilot Desktop.
    • Anna käyttäjätunnuksesi salasana.
    • WVD-kone aukeaa. Voit käyttää sitä kuten selaimella toimivaa, katso ohjeet edeltä.