Kotihakemisto (z-asema) Windows-koneilla

Yliopiston käyttäjillä on verkkolevyllä tiedostojen tallentamiseen oma kotihakemisto. Sinne on varattu 20 gigatavua levytilaa. Se on henkilökohtainen eli muut käyttäjät eivät pääse käsiksi sen sisältöön.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston koneille. Kotikoneille löytyvät ohjeet täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Windows 10

Windows 10-koneella kotihakemistosi löytyy seuraavasti:

Napsauta File Explorer -kuvaketta alapalkissa:

ja saat auki Quick access -kansion. Napsauta This PC -kuvaketta ikkunan vasemman reunan tiedostohakemistossa.

Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa näppäimistöltä Windows-näppäin + E.

Kotihakemisto näkyy Devices and drives -ryhmässä  Z-verkkolevynä.

Windows 7

Windows 7-koneella kotihakemistosi löytyy seuraavasti:

• Klikkaa Start-painiketta
  • Klikkaa Computer-linkkiä
  • Kotihakemisto näkyy Network Location -ryhmässä  Z-verkkolevynä

AD 7

• Työaseman Documents-hakemistoon tallennetut tiedostot ohjautuvat Z-verkkolevyn alihakemistoon My Documents.
  • Työpöydälle (Desktop) tallennetut tiedostot ohjautuvat Z-verkkolevyn alihakemistoon Desktop

Kotihakemistoon tallentaminen ja tiedostojen avaaminen

• Tiedostojen tallentaminen kotihakemistoon onnistuu ohjelmissa normaalisti käyttäen File -valikon Save as... -komentoa.
  • Tallennuksen valintaikkuna avautuu ruudulle. Sen vasemmasta reunasta voit valita tallennushakemistoksi Z-levyasemana näkyvän kotihakemiston
  • Tiedostojen avaaminen onnistuu vastaavasti ohjelmien File-valikon Open-komennolla

Ad open