Kotihakemisto (z-asema) Windows-koneilla

Yliopiston käyttäjillä on verkkolevyllä tiedostojen tallentamiseen oma kotihakemisto. Sinne on varattu 50 gigatavua levytilaa. Se on henkilökohtainen eli muut käyttäjät eivät pääse käsiksi sen sisältöön.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston koneille. Kotikoneille löytyvät ohjeet täältä.

Sisällysluettelo

Tarvitset VPN-yhteyden, jotta saat kotihakemiston näkymään yliopiston verkon ulkopuolella, esimerkiksi kotona. Lue lisää VPN-yhteydestä ja muista VPN-yhteyttä vaativista palveluista tästä etätyöohjeesta.

Windows 10

Windows 10-koneella kotihakemistosi löytyy seuraavasti:

Napsauta File Explorer -kuvaketta alapalkissa:

ja saat auki Quick access -kansion. Napsauta This PC -kuvaketta ikkunan vasemman reunan tiedostohakemistossa.

Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa näppäimistöltä Windows-näppäin + E.

Kotihakemisto näkyy Devices and drives -ryhmässä  Z-verkkolevynä.