Www-kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Win 10)

Www-kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon. Voit käyttää myös VPN-portaalia, mutta se soveltuu paremmin yksittäisten tiedostojen siirtoon, editointi onnistuu paremmin, kun kotisivuhakemistosi on verkkolevynä.

Etsitkö kotihakemiston (P-asema) yhdistämisohjetta? Löydät täältä ohjeet eri käyttöjärjestelmille.

Tabs

Tarkka ohje

Kotisivuhakemiston kytkeminen

• Avaa tiedostoselain, esimerkiksi painamalla tehtäväpalkin kansiokuvaketta.
  • Valitse tiedostoselaimen vasemmasta palstasta This PC (Tämä tietokone)
  • Napsauta ylävalikon Map network drive -painiketta. (Mikäli painiketta ei näy, et ole This PC -näkymässä.)
  • Valitse mikä tahansa vapaa levyasemakirjain Drive-kohdasta, esimerkiksi W.
  • Kirjoita Folder-kenttään \\web1.ad.helsinki.fi\w1\ktunnus, missä tunnus on käyttäjätunnuksesi (esimerkiksi \\web1.ad.helsinki.fi\w1\rkeskiva).
  • Huolehdi, että Connect using different credentials- sekä Reconnect at logon -valintaruudut ovat valittuna.
  • Napsauta Finish-painiketta.
  • Tämän jälkeen kirjautumisikkuna avautuu. Kirjoita tunnuksesi muodossa atkk\tunnus. Salasana annetaan normaalisti.
  • Klikkaa OK-painiketta. Verkkolevysi aukeaa ja on välittömästi käytössä. Löydät sen jatkossakin This PC -näkymästä.