Www-kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Mac)

Kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon.

Www-kotisivuhakemiston kytkeminen tietokoneen verkkolevyksi

• Napsauta tietokoneen työpöytää tai mene Finderiin, jotta saat yläpalkkiin oikeanlaisen valikon.
    • Valitse yläpalkista Siirry (Go) -valikosta Yhdistä palvelimeen (Connect to Server)
    • Kirjoita Yhdistä palvelimeen (Connect to Server) -ikkunan Palvelinosoite (Server address) -kenttään osoitteeksi smb://web1.ad.helsinki.fi/w1/tunnus,
      jossa tunnus on käyttäjätunnuksesi (esim: smb://web1.ad.helsinki.fi/w1/rkeskiva)
    • Tallenna osoite myöhempää käyttöä varten klikkaamalla [+]-painiketta.
    • Napsauta Yhdistä (Connect) -painiketta
    • Kirjautumisikkuna avautuu
    • Tarkasta, että Rekisteröitynä käyttäjänä (As registered user) -kohta on valittuna
    • Kirjoita käyttäjätunnuksesi kenttään Nimi (Name)
    • Kirjoita salasanasi kenttään Salasana (Password)
    • Klikkaa Yhdistä (Connect) -painiketta
    • Kotihakemistosi näkyy tietokoneen verkkolevyjä Finder-sivupalkin kohdassa Jaetut (Shared)

Yhteyden lopettaminen

• Verkkolevy-yhteys puretaan napsauttamalla Finder-sivupalkista .ad.helsinki.fi-verkkolevyn vieressä näkyvää levyn poistopainiketta.