Sisällysluettelo (Word 2019)

Wordissa sisällysluettelo perustuu asiakirjan otsikoihin.

Sisällysluettelon luominen

Jos olet käyttänyt asiakirjassa joko Wordin valmiita otsikkotyylejä tai itse muokkaamiasi otsikkotyylejä, sisällysluettelon luominen tapahtuu seuraavasti:

• Vie kursori siihen kohtaan, johon haluat luoda sisällysluettelon, esimerkiksi aivan asiakirjan alkuun.
    • Avaa REFERENCES (VIITTAUKSET) -välilehdeltä Table of Contents (Sisällysluettelo).
    • Valitse avautuvasta valikosta sopiva muotoilu.
    • Alasvetovalikon kohdasta Custom Table of Contents (Mukauta sisällysluetteloa) pääset muokkaamaan sisällysluettelon ulkoasua, jos valmiit mallit eivät ole sopivia.

Avautuvassa ikkunassa pääset muokkaamaan sisällysluettelon ulkoasua.

• Kohdassa 1 on esikatselukuva siitä, mille sisällysluettelo näyttää paperille tulostettuna ja kohdassa 2 esikatselukuva verkkosivuksi tallennetusta dokumentista. Molemmat ovat dynaamisia ja päivittyvät, kun teet muutoksia sisällysluetteloon.
    • Kohdasta 3 voit muuttaa sivunumeroinnin esitystapaa.
    • Kohdasta 4 voit määritellä toimiiko sisällysluettelo hyperlinkkeinä.
    • Kohdasta 5 voit vaihtaa sisällysluettelon muotoilua.
    • Kohdasta 6 voit määritellä, kuinka monta otsikkotasoa otetaan mukaan sisällysluetteloon.
    • Kohdasta 7 pääset lisäasetuksiin
    • Kun olet saanut muokattua sisällysluettelon mieleiseksesi napsauta OK.

Sisällysluettelon päivittäminen

Jos asiakirjan sivunumerointi muuttuu tai muokkaat otsikoita, voit päivittää jo luotua sisällysluetteloa. Voit päivittää joko pelkät sivunumerot tai koko sisällysluettelon, jolloin myös asiakirjaan tehdyt muutokset otsikkoteksteihin tulevat sisällysluetteloon.

• Napsauta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella sisällysluetteloa.
    • Valitse Update Field (Päivitä kenttä).
    • Valitse mitä päivitetään ja napsauta OK.

Lue lisävinkkejä sivunumeroinnin erikoisuuksista