OWA (Outlook Web App): Roskapostista ilmoittaminen

Tämän ohjeen avulla voit lähettää OWAsta (Office 365 -selainpostista) Microsoftille ilmoituksen roskapostista, kalasteluviesteistä tai aiheettomasti roskapostiksi tulkitusta postista.

Ohje Outlook-työpöytäsovellusta käyttäville on täällä

Helpdeskiin on tullut viime aikoina ilmoituksia, että esimerkiksi Majordomo-listojen kautta lähetetyt viestit ovat joillain käyttäjillä menneet aiheettomasti roskapostiksi.

Voit välttää tämän lisäämällä OWA:ssa Safe Recipients (Turvalliset lähettäjät ja vastaanottajat)  -listaan haluamasi listaosoitteet, jolloin niiden kautta viestit tulevat varmasti Inboxiin.

1. Klikkaa Saapuneet-kansiossa haluamaasi viestiä hiiren kakkospainikkeella.
    2. Klikkaa Ilmoita (roskapostiksi).

Roskapostista ja kalasteluviesteistä ilmoittaminen

• Valitse viesti aktiiviseksi (1).
    • Valitse yläpalkin valikosta (2) Junk (Roskaposti) tai Phishing (Tietojenkalastelu).

Vaihtoehtoisesti voit klikata viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valita Mark as junk (Merkitse roskapostiksi).

• Ohjelman asetuksista riippuen OWA saattaa vielä kysyä vahvistuksen raportin lähettämiselle. Jos et halua ilmoituksia, laita rasti kohtaan Don't show this message again (Älä näytä tätä viestiä uudelleen).
    • Klikkaa Report (Ilmoita).

Katso ohjevideo

Aiheettomasti roskapostiksi merkitystä viestistä ilmoittaminen

• Valitse väärin roskapostiksi tulkittu viesti aktiiviseksi (1).
    • Valitse yläpalkin valikosta (2) Not junk (Ei roskapostia).
    • Viesti siirtyy Inbox (Saapuneet) -kansioosi ja lähettäjä merkitään turvallisten lähettäjien listaan.

Vaihtoehtoisesti voit klikata viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valita Mark as not junk (Merkitse muuksi kuin roskapostiksi).

• Ohjelman asetuksista riippuen OWA saattaa vielä kysyä vahvistuksen raportin lähettämiselle.
    • Klikkaa Report (Ilmoita).

Microsoftin ohjeet >> (englanniksi)

Katso ohjevideo

Jos epäilet, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin

Vaihda salasanasi välittömästi ja ota yhteyttä Helpdeskiin. Katso ohje: Salasanan vaihtaminen

Video-ohje