Kun lähdet ulkomaille

Tietotekniikkakeskus suosittaa, että opiskelijavaihtoon lähtevien käyttövaltuuksia pidettäisiin voimassa vaihdon ajan. Helsingin yliopiston palveluksessa olevien ulkomaankomennukselle lähtevien luvat pidetään myös voimassa. Unohtuneita salasanoja ei lähetetä puhelimitse eikä sähköpostitse, vaan ne on vaihdettava pankkitunnuksin tai sähköisen henkilökortin avulla.

Jos lähdet ulkomaille, tee kyseisen lukukauden Yliopistolaisen tietoturvatesti jo ennakkoon (uuden lukukauden testi saatavilla 1.7. alkaen). Ole tarkkana, että suoritat tietoturvatestin ennen määräaikaa. Jos tunnus ehtii lukittumaan, työasemaa ei saa ulkomailla auki. Jos tunnuksesi työasemassa lukittuu, ota yhteyttä IT-Helpdeskiin ratkaisuvaihtoehtojen kartoittamiseksi.

Muista ennen lähtöä

Ulkomaailmasta pääset omiin tiedostoihisi ja tiettyihin yliopiston verkkopalveluihin kaikkein näppärimmin asentamalla VPN-asiakasohjelman.

Eduroam on maailmanlaajuinen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten verkkovierailuorganisaatio, johon myös Helsingin yliopisto kuuluu. Sen ansiosta voit käyttää langatonta verkkoa myös ulkomailla laitoksissa, jotka kuuluvat organisaatioon. Keskitetysti hallituissa koneissa se on valmiiksi konfiguroituna.

Jos lähdet ulkomaille, tee kyseisen lukukauden Yliopistolaisen tietoturvatesti jo ennakkoon (uuden lukukauden testi saatavilla 1.7. alkaen). Ole tarkkana, että suoritat tietoturvatestin ennen määräaikaa. Jos tunnus ehtii lukittumaan, työasemaa ei saa ulkomailla auki. Jos tunnuksesi työasemassa lukittuu, ota yhteyttä IT-Helpdeskiin ratkaisuvaihtoehtojen kartoittamiseksi.

Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä sinun kannattaa ottaa yhteyttä tukeen, jotta sinulla on tarvittavat sovellukset ja koneesi on muuten kunnossa. Myös ylläpitäjän oikeuksista voi neuvotella, jos matkalla tulee tarve esimerkiksi asentaa uusia sovelluksia. Tuen tavoitat Helpdeskin kautta.

Muistathan ottaa mukaan tarpeelliset johdot ja oheislaitteet.