Kun lähdet ulkomaille

Tietotekniikkakeskus suosittaa, että opiskelijavaihtoon lähtevien käyttövaltuuksia pidettäisiin voimassa vaihdon ajan. Helsingin yliopiston palveluksessa olevien ulkomaankomennukselle lähtevien luvat pidetään myös voimassa. Unohtuneita salasanoja ei lähetetä puhelimitse eikä sähköpostitse, vaan ne on vaihdettava pankkitunnuksin tai sähköisen henkilökortin avulla.

Tabs

Tarkka ohje

Ulkomaailmasta pääset omiin tiedostoihisi ja tiettyihin yliopiston verkkopalveluihin kaikkein näppärimmin VPN-portaalin kautta tai vaihtoehtoisesti asentamalla VPN-asiakasohjelman.

Eduroam on maailmanlaajuinen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten verkkovierailuorganisaatio, johon myös Helsingin yliopisto kuuluu. Sen ansiosta voit käyttää langatonta verkkoa myös ulkomailla laitoksissa, jotka kuuluvat organisaatioon. Keskitetysti hallituissa koneissa se on valmiiksi konfiguroituna.

Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä sinun kannattaa ottaa yhteyttä tukeen, jotta sinulla on tarvittavat sovellukset ja koneesi on muuten kunnossa. Myös ylläpitäjän oikeuksista voi neuvotella, jos matkalla tulee tarve esimerkiksi asentaa uusia sovelluksia. Tuen tavoitat Helpdeskin kautta.

Muistathan ottaa mukaan tarpeelliset johdot ja oheislaitteet.