Office 365: Jaetun postilaatikon oikeudet

Jaetun postilaatikon oikeuksia hallitaan ryhmillä. Jaettuun postilaatikkoon liitetyn ryhmään kuuluville tulee postilaatikkoon ns. Full access -oikeudet, eli oikeudet lukea ja poistaa viestejä, sekä lisäksi myös myöntää lukuoikeuksia jaetun postilaatikon yksittäisiin kansioihin. Ryhmiä hallintaan tällä työkalulla.

Löydät jaetun postilaatikon tilausohjeet täältä

Tabs

Tarkka ohje

Käyttäjähallinta

Sujuvan ylläpidon kannalta suosittelemme, että ennen kuin tilaat jaetun postilaatikon luot oman ryhmän kyseisen postilaatikon hallintaa varten. Katso ohje ryhmän luomiseen.

Jaetun postilaatikon oikeudet periytyvät ryhmästä. Ryhmän jäsenet ovat postilaatikon käyttäjiä. Jos ryhmän omistaja haluaa myös ryhmähakemiston käyttäjäksi, hänen pitää lisätä itsensä myös jäseneksi.

Ryhmän omistajat pystyvät lisäämään ja poistamaan käyttäjiä jaetusta postilaatikosta.

Lukuoikeuksien hallinta

Lukuoikeuksia voit hallita sekä OWAssa että Outlook-ohjelmassa.

Täysien oikeuksien lisäksi on mahdollista antaa vain lukuoikeuksia. Tällöin oikeudet on annettava jokaiseen kansioon erikseen. Oikeus pelkkään pääkansioon ei riitä.

Outlook: Napsauta jaetun postilaatikon nimeä hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Ominaisuudet. Välilehdellä Käyttöoikeudet saat lisättyä lukuoikeuksia halutuille käyttäjätunnuksille.

OWA:  Avaa jaettu postilaatikko omaan ikkunaan (katso ohje). Napsauta jaetun postilaatikon nimeä hiiren kakkosnäppäimellä. Valitse avautuvasta valikosta Permissions... (kuva)

Alla näkyvä ikkuna avautuu. Napsauta PLUS-merkkiä.

Kirjoita avautuvaan ikkunaan käyttäjän sukunimi ja napsauta Search contacts and directory. Valitse listalta oikea käyttäjä ja napsauta Add.

Nyt pääset valitsemaan oikeuksia lisätylle käyttäjälle. Permission level -listalta voit valita erilaisia oikeuksia, mutta nämä ei vastaa Full access -oikeuksia.

Turvallisin vaihtoehto on valita Reviewer (Tarkistaja), jolla ei ole oikeuksia poistaa viestejä, mutta on oikeus lukea valitun kansion viestejä.