Microsoft 365: Viestin otsaketietojen (headers) näyttäminen

Esimerkiksi raportoitaessa sähköpostiviestiä koskevaa virhetilannetta on hyödyllistä lähettää viestin otsikkotiedot (headers) virheraportin mukana.

Kaikissa ohjelmissa otsaketietojen tekstit kopioituvat leikepöydälle. Saat ne tuotua Wordiin tai muuhun kirjoitusohjelmaan napsauttamalla Ctrl + V tai valitsemalla Edit-valikosta Paste (Liitä).

Viestin otsaketiedot

Outlook WebApp

• Avaa viesti ja napsauta viestin lukuikkunan oikeassa yläreunassa kolme pistettä -kuvaketta. Valitse avautuvasta valikosta View Message Details (Näytä viestin tiedot)

Outlook

• Napsauta File (Tiedosto) > Properties (Ominaisuudet).
    • Avautuu uusi ikkuna, jossa alimmaisena on Internet headers (Internet-otsikot).

Viestin otsaketiedot saat esiin näin:

Outlook Web App (OWA)

Avaa viesti ja napsauta viestin lukuikkunan oikeassa yläreunassa kolme pistettä -kuvaketta (1). Valitse avautuvasta valikosta View Message Details (Näytä viestin tiedot)(2).

Avautuvassa ikkunassa napsauta tekstialuetta hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Select All (Valitse kaikki).

Kun teksti on valittu, napsauta uudelleen hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Copy (Kopioi).

Nyt teksti on kopioitu leikepöydälle ja voit sulkea viestin.

Outlook

Tuplanapsauta viestiä jonka tiedot tarvitaan. Viesti avautuu uuteen ikkunaan.

Napsauta File (Tiedosto).

Avautuu uusi ikkuna, napsauta Properties (Ominaisuudet).

Avautuu uusi ikkuna, jossa alimmaisena on Internet headers (Internet-otsikot). Napsauta kerran tekstikenttää ja valitse Ctrl + A tai napsauta hiiren kakkospainikkeella auki valikko ja valitse Select All (Valitse kaikki).

Napsauta seuraavaksi Ctrl + C tai napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Copy (Kopioi).

Nyt teksti on kopioitu leikepöydälle ja voit sulkea viestin.