OWA (Outlook Web App): Asetukset

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka voit muokata OWA:n asetuksia.

Tabs

Tarkka ohje

Office 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Toiminnallisia ja ulkoasumuutoksia voi tulla ilman ennakkovaroituksia. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

OWA:n sisäinen Help-toiminto

OWA:ssa on hyvä sisäinen ohje-toiminto, jota kannattaa käyttää.

• Napsauta oikeassa ylänurkassa olevaa kysymysmerkkiä.
  • Napsauta avautuvan ikkunan alareunassa olevaa Help (Ohje) -sanaa.
  • Kirjoita hakutermi hakukenttään (1) ja paina ENTER.

Katso ohjevideosta toinen tapa käyttää hakua

Kielen vaihtaminen

Voit vaihtaa OWA:n näyttökielen seuraavasti:

• Avaa oikean yläkulman ratasikonista valikko.
  • Valitse Mail (Sähköposti).

• Avaa General (Yleinen). Valitse Region and time zone (Alue ja aikavyöhyke) (1).
  • Valitse kieli valikosta (2).
  • Tallenna uudet asetukset napsauttamalla Save (Tallenna) (3).
  • Takaisin lukutilaan pääset nuolikuvakkeesta (4).

Katso ohjevideo

Sovelluskäynnistimen eli vohvelin muokkaaminen

Office 365:n sovelluskäynnistimeen eli vohveliin saa liitettyä myös muita verkkopalveluja kuin Microsoftin tarjoamat O365-palvelut. Ohjeen kirjoitushetkellä yliopiston oma ylläpito on lisännyt Flamma-, eduuni-  ja Helsinki.fi-linkit vohveliin. Saat sovellukset näkyviin seuraavasti:

• Napsauta vohvelia (1).
  • HOME (ALOITUS) -välilehdellä on yleisimmät sovellukset. Saat näkyviin kaikki avaamalla ALL (KAIKKI) -välilehden (2).

Vie hiiri sen kuvakkeen päälle, jonka haluat kiinnittää siirtymispalkkiin. Hiiren ollessa kuvakkeen päällä näkyviin tulee kolme pistettä, jota napsauttamalla avautuu uusi valikko. Valitse More (Lisää) ja edelleen Pin to nav bar (Kiinnitä siirtymispalkkiin). Erillistä tallennusta ei tarvita vaan muutos tulee voimaan saman tien.

Jos kuvake on jo siirtymispalkissa, voit poistaa sen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kuvaketta, valitsemalla More (Lisää) ja Unpin from nav bar (Poista kiinnitys siirtymispalkista).

Katso ohjevideo

Profiilikuvan vaihtaminen

Outlook Web App -sovelluksissa on mahdollista vaihtaa profiilikuva. Oletuksena kuvan tilalla näytetään harmaa hahmo.

Kuvan voi vaihtaa seuraavasti (HUOM: jotkin ohjeen vaiheet voivat vaihdella selaimesta riippuen):

• Avaa valikko napsauttamalla profiilikuvaassi.
  • Napsauta kuvan alla olevaa Change (Vaihda) -tekstiä.
  • Napsauta Upload photo (Lataa kuva).
  • Etsi kuva koneeltasi.

Napsauta Open (Avaa).

• Voit poistaa kuvan napsauttamalla roskakoria profiilikuvan yläpuolella.

Katso ohjevideo

Ulkoasun mukauttaminen

Voit muokata webliittymän ulkoasua mieleiseksesi seuraavasti:

• Avaa yläpalkin rataskuvakkeesta Display settings (Näyttöasetukset).
  • Valitse Reading pane (Lukuruutu) (1).
  • Kohdasta (2) voit valita näytetäänkö lukuruutu oikealla vai sivun alaosassa.
  • Kohdassa (3) näet esikatselukuvassa valintojen vaikutuksen.
  • Rastittamalla kohdan (4) valintasi vaikuttaa kaikkiin kansioihin.
  • Kohdasta Preview text (Esikatseluteksti) (3) voit valita, näytetäänkö listauksessa viestin alusta tekstiä vai ei.
  • Kohdasta (5) voit valita mitä tapahtuu kun poistat viestin.
  • Kohdasta (6) voit valita miten viestit näytetään kun kirjaudut sisään.
  • Muista tallettaa muutokset klikkaamalla OK (7).
  • Kun asetukset ovat kunnossa, avaa Message list (Viestiluettelo) (1).
  • Kohdasta (2) voit valita näytetäänkö ensin lähettäjän nimi vai viestin aihe.
  • Kohdasta (3) voit valita näytetäänkö esikatselutekstiä.
  • Kohdasta (4) voit valita näytetäänkö seuraava kalenteritapahtuma viestiluettelon yläosassa.
  • Muista tallettaa muutokset klikkaamalla OK (5).
  • Kun asetukset ovat kunnossa, avaa Conversations (Keskustelut) (1).
  • Kohdasta (2) voit valita näytetäänkö uusimmat viestit ylimpänä vai alimpana.
  • Kohdassa (3) näet esikatselukuvassa valintojen vaikutuksen.
  • Kohdasta (4) voit valita miten poistetut kohteet näytetään.
  • Muista tallettaa muutokset klikkaamalla OK (5).

Katso ohjevideo

Allekirjoituksen lisääminen

Voit lisätä automaattisen allekirjoituksen kaikkiin lähettämiisi sähköposteihin seuraavasti:

• Napsauta rataskuvaketta. Valitse avautuvasta valikosta Mail (Sähköposti).
  • Valitse vasemmalta Mail > Layout > Email signature (Sähköposti > Asettelu > Sähköpostin allekirjoitus) (1).
  • Valitse milloin allekirjoitus lisätään viesteihin. (2)
  • Kirjoita allekirjoitus tekstikenttään (3.
  • Tallenna allekirjoitus klikkaamalla Save (Tallenna) (4).
  • Sulje asetukset-ikkuna klikkaamalla nuolta (5).

Katso ohjevideo

Kalenterin asetusten muuttaminen

• Napsauta rataskuvaketta ikkunan oikeassa yläkulmassa. Valitse Calendar (Kalenteri).

• Valitse vasemmasta palstasta Calendar > Personalisation > Calendar appearance (Kalenteri > Mukauttaminen > Kalenterin ulkoasu) (1).
  • Kohdasta (2) voit valita miten työviikko näytetään.
  • Kohdasta (3) voit valita työajan alku-ja loppuajan.
  • Kohdasta (4) voit valita millä tarkkuudella aika esitetään.
  • Muista tallettaa muutokset klikkaamalla Save (Tallenna) (5).
  • Sulje asetukset-ikkuna klikkaamalla nuolta (6).

Katso ohjevideo

Oman nimen esitysmuodon muuttaminen

Jos haluat muuttaa oman nimesi esitysmuotoa sähköpostissa, esimerkiksi käyttää muotoa Erkki Esimerkki

muodon Erkki E Esimerkki

sijasta, ota yhteyttä Helpdeskiin.