Läppärilainaamo

Palvelukoodi
672900113
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu lainaläppäripalvelu

Palvelun kuvaus

Läppärilainaamosta yliopistolainen voi lainata kannettavan tietokoneen lyhytaikaiseen käyttöön. Palvelu on tarkoitettu Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Palveluun kuuluu lainaläppäri ilman virtalähdettä, josta syystä lainausaika on rajattu neljään tuntiin. Lainausajan jälkeen asiakas voi uusia lainauksen, jolloin lainausautomaatti antaa asiakkaalle eri kannettavan.

Lainaaminen tapahtuu lainausautomaatista. Käytön jälkeen asiakkaan tehtävä on palauttaa kannettava takaisin samaan lainausautomaattiin ja kiinnittää se automaatista löytyvään virtapiuhaan. Lainaaja voi jättää palautetta koneesta läppärilainaamon käyttöliittymän kautta, kun hän palauttaa koneen.

Kannettavat ovat Tietotekniikkakeskuksen ylläpitämiä Windows-koneita, jotka toimivat yliopiston rakennusten sisällä HelsinkiUni-verkossa. Kannettavat sisältävät samanlaisen perusohjelmavalikoiman, mitä yhteiskäyttöisillä atk-asemakoneilla on. Lisäksi kannettaviin voidaan pyynnöstä asentaa kampuksella suoritettavien kurssien erikoisohjelmia. Koneille on asennettu sähköiseen tenttimiseen tarkoitettu Safe Exam Browser.

Palvelun saa käyttöön

Rekisteröitymällä läppärilainaamon käyttäjäksi läppärilainaamon luona.

Vastuut

Tietotekniikkakeskus vastaa palvelun tuottamisesta. Läppärilainaamon käyttäjä vastaa lainaläppäristä lainauksen ajan.

Käyttäjätuki

Käyttäjätukea tarjoaa Helpdesk: https://helpdesk.it.helsinki.fi

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Mika Kivilompolo
Palveluvastaava
Tuomas Puikkonen