Sovellusylläpito

Palvelukoodi
0903
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Sovelluskehitys-palvelussa tuotettujen valmiiden sovellusten pienimuotoiset muutos- ja ylläpitotyöt.

Palvelun kuvaus

Tietotekniikkakeskuksen sovellusylläpito vastaa tietotekniikkakeskuksen ohjelmistokehityksen tuottamien sovellusten muutoksista. Sovellusylläpito korjaa sovelluksissa ilmenneitä virheitä ja tekee pyynnöstä myös pienimuotoisia muutoksia valmiisiin sovelluksiin. Tehdyt muutokset testataan ja dokumentoidaan. Sovellusylläpidon palveluista tehdään aina erillinen sopimus tilaajan kanssa.

Palvelun saa käyttöön

Ottamalla yhteyttä omaan asiakasvastaavaan tai hallinnon sovellusten osalta Tiina Silvoseen tai Petteri Hemmilään. Yhteydenotot kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muutosten toivottua käyttöönottoa. Kriittisiä korjauksia voidaan tehdä nopeammallakin aikataululla. Näissä tapauksissa yhteys otetaan suoraan sovelluksen kehitysvaiheessa annettuihin palveluosoitteisiin.

Vastuut

Tietotekniikkakeskus vastaa vain sen oman ohjelmistokehityksen tuottamien sovellusten muutoksista. Tilaaja osallistuu määrittelyyn yhdessä sovelluksen muutosten toteutuksesta vastaavan tiimin kanssa. Tilaajan vastuulla on ylläpitää ja priorisoida toteutettavien töiden tehtävälistaa. Tilaaja suorittaa hyväksymistestauksen ja vastaa sovelluksen käyttäjien neuvonnasta ja koulutuksesta.

Käyttäjätuki

Sovelluksen dokumentointi ja ohjeistus tehdään sopimuksen mukaan.

Palveluyksikkö
TIKE
Takaisin ylös