Kritiska sårbarheter i Samsung-telefoner – se instruktioner

23.03.2023 - 13.55
Ingress

Cybersäkerhetscentret har informerat om kritiska sårbarheter som påverkar Samsung-telefonmodeller med Exynos-chipset. Det finns ännu ingen lösning för sårbarheterna, så universitetspersonalen bör begränsa sin telefonanvändning tills det finns en lösning.

Uppdatering 29.3.: En patch som tar itu med dessa problem kommer att släppas i april enligt Samsung.

Åtminstone följande Samsung-modeller är utrustade med det sårbara chipsetet: Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note 20, Note 20 Ultra, S22, S22+, S22 Ultra, M33, M13, M12, A71 5G, A51 5G, A53, A33, A21s, A13, A12, A04, X60, X60 Pro och Xcover 5-serien.

Om du använder en av de Samsung-modeller som anges ovan:

• Inaktivera WiFi-samtal genom att välja Inställningar -> Anslutningar och inaktivera inställningen för Wi-Fi-samtal.
  • Inaktivera VoLTE-inställningen genom att välja Inställningar -> Anslutningar -> Mobila nätverk och inaktivera inställningen.
  • Installera programuppdateringen så snart den blir tillgänglig genom att välja Inställningar -> Programuppdatering -> Ladda ner och installera.

Om du behöver mer hjälp, vänligen kontakta IT Helpdesk: