Lösenordsskydd eller väntrum blir obligatoriskt i Zoom-möten från och med 27.9.2020

29.06.2020 - 09.32
Uppdaterad

Tidigare meddelade vi om att lösenord blir obligatoriska vid alla Zoom-möten under sommaren. Nu har Zoom kommit ut med närmare uppgifter om saken.

• Från och med 27.9.2020 ska alla möten antingen ha lösenordsskydd eller ett väntrum (Waiting Room) i bruk.
  • Om ett av dina möten inte använder lösenordsskydd eller väntrum senast den 27 september kommer mötet automatiskt få ett väntrum.
  • På samma gång byts termen ”Passwords” som tidigare använts om lösenordsskyddet ut mot en mer beskrivande term ”Passcodes”.
  • Om du vill kan du gå och aktivera lösenordsskyddet för dina kommande möten. Se anvisningarna i vårt föregående meddelande.

Information om väntrummen

• När inställningen ”väntrum” (Waiting Room) är på kan mötesorganisatörerna (host och alternative host) komma direkt till mötet. Andra deltagare styrs först till väntrummet och därifrån kan de komma med efter att organisatörerna har bestämt att de kan delta mötet.
  • Mötesorganisatörerna kan ta alla i väntrummet med till mötet på en gång.
  • Väntrummet kan aktiveras via mötesinställningarna på punkten ”Enable waiting room”, under mötet kan man göra det på punkten ”Enable waiting room” bakom knappen ”Security” i nedre balken.
  • Se anvisningarna för väntrum på webbplatsen ZoomSupport.
  • Mer information om att ändra inställningarna på Zooms webbsida för ofta ställda frågor.

Håll dig uppdaterad om universitetets IT-ärenden genom att följa oss på Twitter @IT_HelsinkiUni!