Windows 7-datorer uppdateras till Windows 10 under 2019

Uppdaterad:
9.9.2019 - 9:45

De Windows 7-datorer som underhålls centraliserat av universitetet uppdateras till Windows 10 under 2019. I juni började universitetet uppdatera datorerna och det kommer pågå under resten av året.

Uppdateringarna görs eftersom Microsoft avvecklar stödet för Windows 7 i januari 2020. Samtidigt upphör även operativsystemets datasäkerhetsuppdateringar.  Centret för informationsteknik förhindrar datatrafik via Windows 7-datorer i universitetets nät från och med 13.1.2020.

Om du har en Windows 7-dator:

• Din enhet beslutar om man ska skaffa en ny dator till dig, om en dator du använder uppdateras till Windows 10 eller om den ska tas ur bruk (till exempel om du använder flera datorer). Den person som svarar för utrustningsanskaffningar i din enhet berättar för dig hur du ska göra.
  • Om din dator ska uppdateras får du ett meddelande om det via universitetsmenyn. Påbörja uppdateringen vid slutet av arbetsdagen med hjälp av dessa instruktioner.
  • Om din dator byts ut till en ny, vänta på anvisningar från din enhet.

Följ IT Center i Twitter @IT_HelsinkiUni!