Windows 7-datorer uppdateras till Windows 10 under 2019

Uppdaterad:
19.6.2019 - 9:45

De Windows 7-datorer som underhålls centraliserat av universitetet uppdateras till Windows 10 under 2019. Uppdateringarna börjar i juni och fortsätter till slutet av året.

Uppdateringarna görs eftersom Microsoft avvecklar stödet för Windows 7 i januari 2020. Samtidigt upphör även operativsystemets datasäkerhetsuppdateringar.  Centret för informationsteknik förhindrar datatrafik via Windows 7-datorer i universitetets nät från och med 2.1.2020.

Om du har en Windows 7-dator:

• Din enhet beslutar om man ska skaffa en ny dator till dig, om en dator du använder uppdateras till Windows 10 eller om den ska tas ur bruk (till exempel om du använder flera datorer). Den person som svarar för utrustningsanskaffningar i din enhet berättar för dig hur du ska göra.
  • Om din dator uppdateras, rekommenderar vi att du gör uppdateringen själv med hjälp av dessa anvisningar.
  • Om din dator byts ut till en ny, vänta på anvisningar från din enhet.