Henkilökohtaiset Mappi-sähköpostitilit suljetaan

13.10.2016 - 08.45
Päivitetty
Ingress

Yliopiston henkilökohtaiset Mappi-sähköpostitilit suljetaan 10.1.2017, eikä niissä voi sen jälkeen enää lähettää tai vastaanottaa sähköpostia.

Muutos vaatii toimenpiteitä jokaiselta Mappi-palvelun käyttäjältä:

  1. Muutoksen vuoksi kaikki henkilökohtaista Mappi-postia käyttävät siirtyvät Office 365 -sähköpostin käyttäjäksi. Siirtyminen kannattaa aloittaa välittömästi, jos ei ole sitä vielä tehnyt. Ohjeet siirtymiseen löytyvät täältä.
     
  2. Vanhoja posteja ei kopioida keskitetysti Mappi-postista Office 365 -sähköpostiin, vaan jokainen käyttäjä vastaa omien postiensa kopioinnista. Tätä ennen kannattaa kuitenkin siivota tarpeettomat viestit pois ja kopioida vain sellaiset viestit, joiden käsittely on sallittua pilvipalveluissa (linkki Flammaan ). Ohjeet kopiointiin. Kopiointi on mahdollista vuoden 2017 loppuun asti.

 

Jaetun Mappi-postin käyttäjät

  1. Jaetut Mappi-postilaatikot säilyvät toistaiseksi käytössä, mikäli niitä käytetään sähköpostin lukuohjelmalla (esim. Thunderbirdillä). Webmail ajetaan alas myös jaettujen sähköpostilaatikoiden käyttäjiltä, mutta kaikki tarpeelliset toiminnallisuudet käyttäjäoikeuksien hallintaan toimivat jatkossakin Thunderbirdissä. Tästä tiedotetaan tarkemmin teknisten ratkaisujen selvittyä
Takaisin ylös