De personliga Mappi-e-postkontona stängs

13.10.2016 - 08.45
Ingress

Universitetets personliga Mappi-e-postkonton stängs 10.1.2017 och kan efter det inte längre användas för att skicka eller ta emot e-post.

Förändringen kräver åtgärder av alla som använder Mappi-tjänsten:

1. I och med förändringen övergår alla som använder den personliga Mappi-e-posten till att använda Office 365-e-posten. Den som ännu inte har börjat förbereda övergången bör göra det omedelbart. Instruktioner för övergången hittar du här.

2. Gamla e-postmeddelanden kopieras inte centraliserat från Mappi- till Office 365-e-posten, utan varje användare ansvarar för kopieringen av sina egna e-postmeddelanden. Det lönar sig dock att först städa bort alla onödiga meddelanden och kopiera bara sådana meddelanden som får hanteras i molntjänsterna (Flamma). Instruktioner för kopieringen.

Användare av delade Mappi-postlådor:

De delade Mappi-postlådorna fungerar tills vidare även i fortsättningen, om de används med ett läsprogram för e-post (t.ex. Thunderbird). Webmailen stängs ned också för dem som använder delade e-postlådor, men alla nödvändiga funktioner för hanteringen av användarbehörigheter fungerar även framöver i Thunderbird. Närmare information om detta ges så fort de tekniska lösningarna har utretts.