Muutos tutkimustoiminnan Windows-palvelinten ja -työasemien hallintaan

30.04.2018 - 09.05
Päivitetty

Viimeisen Microsoftin päivitys aiheuttaa muutoksen Windows-palvelinten ja -työasemien etähallintaan, joka on yleisesti käytössä esimerkiksi laboratorioissa. Muutos ei vaikuta tavallisten Windows-työasemien käyttäjiin.

Tällaisia Remote Desktop -protokollayhteyksiä ovat esimerkiksi etätyöpöytäyhteydet tutkijan toimiston Windows-työasemasta laboratoriossa sijaitsevien mittauslaitteiden Windows-ohjaustyöasemiin. Jos ohjaustyöasema ei ole saanut Windows-päivityksiä, ei siihen muutoksen jälkeen saa enää etäyhteyttä Remote Desktop -protokollalla.

Ratkaisu muutokseen on laboratoriotyöaseman päivittäminen, ilman päivitystä vanhentuneita ja turvattomia etähallintaprotokollia ei voi enää käyttää.

Jos tiedät, että sinulla on tällainen ohjaustyöasema käytössäsi, ota yhteyttä Helpdeskiin (Helpdeskin yhteystiedot) päivityksen järjestämiseksi